Irvin Cardona in wedstrijdkern van Cercle Brugge

Redactie KW

De Franse spits maakt zijn opwachting en ook met Gianni Bruno gaat het de goede richting uit.

Cercle Brugge ontmoet zaterdagavond Union. Trainer Frank Vercauteren selecteerde twintig spelers. Dezelfde namen als vorige week voor de match op Tubeke, met uitzondering van de geschorste Jérémy Taravel en Guillaume De Schryver in plaats van Gaëtan Robail. Irvin Cardona is er na een blessure en een revalidatie van enkele weken ook bij. Gianni Bruno, de andere spits, werkt verder aan zijn comeback. Bij Cercle hopen ze de Belg deze week binnen de groepstraining te recupereren. Emmanuel Imorou maakt ook deel uit van de selectie, net als de week ervoor, maar hij stond toen uiteindelijk niet op het wedstrijdblad.

Dit zijn de twintig namen: Nardi, Van Damme, Vandenbussche, Palun, Vanbelle, Gaspar, Lambot, Imorou, Rodas, Delacourt, Koné, Omolo, Mercier, Vincent, De Schryver, Cardona, De Belder, Buyl, Tormin, Crysan.

“Geen punten verliezen”

Union, dat in Brugge enkele basisspelers moet missen, heeft in de tweede periode nog niet verloren. “Het is duidelijk dat we moeten winnen, zeker Union, Lierse en Leuven voor ons staan. We mogen daarom geen punten verliezen om het onszelf niet nog moeilijker te maken”, stelt de trainer van Cercle via de officiële kanalen.

Opvallend is dat ze bij Cercle voor het eerst openlijk praten over Anderson Lopez. Hij is een achttienjarige rechtsbuiten en speelde in Nederland voor RWW en Vitsesse alvorens hij in 2013 de overstap maakte naar Ajax. Hij is van Dominicaanse origine en jeugdinternational. Lopez verhuisde in het tussenseizoen van Amsterdam naar AS Monaco waar hij voor vijf seizoenen tekende, maar hij is op Cercle aan de revalidatie bezig van zijn knie. Het is wellicht de bedoeling is dat hij in de loop van 2018 bij Cercle zijn opwachting maakt.

Cercle Brugge – Union is zaterdag 2 december om 20.30 uur. Ben Mesotten is aangeduid als scheidsrechter.

(ACR)