Guy Mbenza ruilt Cercle Brugge voor Antwerp

© Foto Cercle Brugge
Redactie KW

Guy Mbenza ondertekende een contract voor drie seizoenen met een jaar optie bij Antwerp, dat reeds langer op zoek was naar een doublure voor Dieumerci Mbokani.

Guy Mbenza was sinds januari bij Cercle Brugge, dat hem voor 450.000 euro weggehaalde bij het Tunesische Stade Tunisien. De 20-jarige Congolees uit Congo Brazzaville tekende toen bij groen-zwart een contract tot 2022, met een optie op twee extra jaren. Maar omdat het wat duurde voor zijn nodige verblijfsdocumenten in orde kwamen, arriveerde hij pas in maart bij zijn gastgezin in Veldegem. Mbenza trainde met Cercle mee, maar coach Bernd Storck gaf het vertrouwen aan zijn team dat het behoud kon verwezenlijken en wilde de centrumspits pas in de play-offs speelkansen geven. Die kwamen er door de coronapandemie niet meer.

Nieuwe chouchou

Mbenza maakte voor dit seizoen de voorbereiding met Cercle mee en ging alleen wonen. Hij begon in de basis op Standard en een week later ook tegen Antwerp, waarin hij met twee goals Cercle van 0-1 naar 2-1 bracht. De aanvaller, die zich bij de Cercefans meteen tot een nieuwe chouchou ontpopte, viel nadien enkele weken geblesseerd uit. Voorbije zaterdag raakte ‘s morgens bij Cercle bekend dat hij zo goed als voor Antwerp zou kiezen. Hij had er ondertussen blijkbaar reeds zijn medische testen afgelegd en was hierdoor zaterdag niet meer op de training van Cercle gewenst. Daags voordien zou hij ook reeds de match van zijn nieuwe werkgever tegen KV Mechelen bijgewoond hebben.

“Het vertrek van Guy was een goede opportuniteit voor onze groep”, vindt technisch directeur Carlos Avina. Er speelden ook twee zaken mee. We zijn voorin tevreden over Iké Ugbo. En onze kern is ruim genoeg, er is weinig plaats voor extra spelers en we willen een identiteit creëren. Zo is het bijvoorbeeld nu aan Thibo Somers om met Iké te strijden voor een basisplek.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier