Guillaume Hubert kan voor Cercle aantreden in Brugse derby

© belga
Redactie KW

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft aan Cercle Brugge haar fiat gegeven om Guillaume Hubert op te stellen in de Brugse derby tegen Club. De doelman wordt door blauw-zwart verhuurd aan de stadsgenoot.

De 25-jarige Hubert vertoeft sinds 2017 bij Club en heeft daar nog een contract tot 2021. Voorheen speelde hij voor Standard, dat hem even uitleende aan STVV.

Een uitgeleende speler mag tegen zijn moederclub alleen in actie komen als de huurder bovenop het huurbedrag ook nog het volledige loon betaalt. De Licentiecommissie achtte het voldoende bewezen dat “Cercle Brugge de integrale loonkost van Hubert op zich neemt”. Na afloop van de huurovereenkomst moeten de betaalbewijzen wel nog doorgestuurd worden naar de Licentiecommissie.

De doelman kan daardoor in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge op 14 september tussen de palen staan bij Cercle. In de seizoensopener tegen Standard afgelopen weekend verdedigde de Fransman Loïc Badiashile nog het doel van groen-zwart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier