Gilles Dewaele van Cercle Brugge naar Westerlo

Gilles Dewaele met de kleuren van Westerlo © Westerlo.be
Redactie KW

De West-Vlaming ondertekende er een verbintenis voor drie seizoenen. Zondag spelen Westerlo en Cercle Brugge tegen elkaar.

Enkele dagen voor de start van de competitie in 1B heeft Gilles Dewaele (21) uit Wenduine zoals verwacht afscheid genomen van Cercle Brugge. Hij is na Mathieu Maertens uit Gistel de tweede speler uit de eigen jeugd van groen-zwart die de vereniging in deze transferperiode verlaat. Dewaele speelde tien jaar bij Cercle Brugge. “Zondag draag ik voor het eerst na tien seizoenen eens andere kleuren”, laat de verdediger op de website van Westerlo weten. “Ik ben zeer gemotiveerd.”

Nog versterking voor Cercle op komst

Dewaele, een speler met een zeer groot uithoudingsvermogen, gaat naar ‘t Kuipje om het middenveld en of de verdediging van Westerlo te versterken. “Ik speel het liefst als rechtsachter, maar ook centraal is het mogelijk. Ik hoop op een mooi seizoen met veel speelminuten.”

Het was al langer duidelijk dat er bij Cercle geen plaats meer was voor Dewaele. Zo werd hij tijdens de spelersvoorstelling op de fandag bijna vergeten. Zijn vertrek bij Cercle betekent zo goed als zeker dat er daar nu nog defensieve versterking zal bijkomen.

(ACR)