Irvin Cardona heeft een verbintenis voor vier seizoenen ondertekend bij Stade Brestois. De nieuwkomer in de Lique 1 neemt de 22-jarige aanvaller over van AS Monaco, waar hij een opleiding genoot binnen de academie. Vorig seizoen en in de competitie daarvoor was hij als een geleende speler aan de slag bij Cercle Brugge.

Hij was bij momenten geniaal bij de Vereniging, maar was ook een lange periode geblesseerd. In zijn eerste seizoen bij groen-zwart was de vooral snelle spits goed voor zeven doelpunten in zeventien matchen en had hij een ruim aandeel in de promotie van Cercle naar de Jupiler Pro League. In de beslissende promotiewedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk, een ware thriller, trapte hij groen-zwart in de laatste speelminuut van op de stip naar de hoogste klasse.

Vorig seizoen trof Cardona zes keer raak in twintig competitiewedstrijden, waarvan twee op Anderlecht en een in de derby tegen Club Brugge. Zijn nieuwe club Brest in Bretagne is dit seizoen nieuw in de Franse hoogste klasse en begon het voorbije weekend met een 1-1 gelijkspel tegen Toulouse.

(ACR)