Mercadal was ook vorig jaar al in beeld bij Cercle, maar hij koos toen voor Caen. Met die club kon hij de degradatie naar de Ligue 2 niet vermijden. Eerder was Marcadal in Frankrijk in de lagere regionen bij Gap (2005-2008), Duinkerke (2012-2016), Tours (2016-2017) en Paris FC (2017-2018) aan de slag. Bij Cercle volgt hij zijn landgenoot Laurent Guyot op. Guyot werd afgelopen seizoen vier speeldagen voor het einde ontslagen. Assistent-trainer José Jeunechamps nam het voorlopig over.

In zijn nieuwe opdracht zal Mercadal geassisteerd worden door hulptrainers José Jeunechamps en Rudi Cossey. Physical coach in de staf blijft Jeannot Akakpo. Dany Verlinden zal zich opnieuw ontfermen over de doelmannen.

"Mercadal is een trainer die overeenstemt met onze waarden en bovendien voldoet aan de criteria die we hebben gedefinieerd voor ons ambitieuze project", stelt voorzitter Frans Schotte: "Hij is een echte professional: zijn carrière als trainer en zijn reputatie tonen aan dat hij over de benodigde capaciteiten beschikt om in onze doelstellingen te slagen."

"Ik ben gevleid dat een vereniging als Cercle Brugge zijn vertrouwen in mij stelt", reageerde Mercadal. "Ik zal er alles aan doen om de supporters, de sponsors en de directie van Cercle Brugge gelukkig te maken. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!"

Geplaatst door Cercle Brugge op Woensdag 19 juni 2019
Mercadal was ook vorig jaar al in beeld bij Cercle, maar hij koos toen voor Caen. Met die club kon hij de degradatie naar de Ligue 2 niet vermijden. Eerder was Marcadal in Frankrijk in de lagere regionen bij Gap (2005-2008), Duinkerke (2012-2016), Tours (2016-2017) en Paris FC (2017-2018) aan de slag. Bij Cercle volgt hij zijn landgenoot Laurent Guyot op. Guyot werd afgelopen seizoen vier speeldagen voor het einde ontslagen. Assistent-trainer José Jeunechamps nam het voorlopig over.In zijn nieuwe opdracht zal Mercadal geassisteerd worden door hulptrainers José Jeunechamps en Rudi Cossey. Physical coach in de staf blijft Jeannot Akakpo. Dany Verlinden zal zich opnieuw ontfermen over de doelmannen."Mercadal is een trainer die overeenstemt met onze waarden en bovendien voldoet aan de criteria die we hebben gedefinieerd voor ons ambitieuze project", stelt voorzitter Frans Schotte: "Hij is een echte professional: zijn carrière als trainer en zijn reputatie tonen aan dat hij over de benodigde capaciteiten beschikt om in onze doelstellingen te slagen.""Ik ben gevleid dat een vereniging als Cercle Brugge zijn vertrouwen in mij stelt", reageerde Mercadal. "Ik zal er alles aan doen om de supporters, de sponsors en de directie van Cercle Brugge gelukkig te maken. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!"