Frans Schotte niet langer bestuurder van Cercle Brugge

Frans Schotte gaf begin dit jaar het voorzitterschap door aan Vincent Goemaere. © (Foto ACR)
Redactie KW

De erevoorzitter van Cercle Brugge wordt in de raad van bestuur vervangen door Kathleen Dewulf.

Frans Schotte (73), gewezen CEO van Standard Boekhandel en sedert 2011 voorzitter van de Gezinsbond, werd in 2002 voorzitter van Cercle Brugge in de plaats van Paul Ducheyne. In december 2011 werd hij in die functie opgevolgd door Paul Vanhaecke. In november 2014 werd Schotte echter opnieuw preses van de Vereniging, tot begin dit jaar toen hij de voorzittershamer doorgaf aan Vincent Goemaere. Schotte werd erevoorzitter en bleef als bestuurder aan boord. Die raad van bestuur kreeg nu opnieuw een vernieuwing en werd woensdag naar voor gebracht tijdens de Algemene Vergadering.

Goemaere blijft aan als voorzitter, net als Oleg Petrov als gedelegeerd bestuurder. De andere bestuurders zijn Viacheslov Ivanov (adjunct directeur-generaal bij AS Monaco), Thomas Tousseyn en Kathleen Dewulf die de plaats inneemt van Frans Schotte. “De bestuurders hebben een andere invulling als ervoor”, legt voorzitter Vincent Goemaere uit. “Kathleen Dewulf brengt specifieke kennis rond real estate and finance, een meerwaarde voor onze raad van bestuur en tevens gekozen door de Algemene Vergadering van Cercle Brugge.”

Kathleen Dewulf vormt samen met Luc Beke de tandem achter Global Estate Group, een projectontwikkelaar uit Oostkamp, gespecialiseerd in de herontwikkeling van (verontreinigde) industriegronden tot hoogstaande industriële en residentiële nieuwbouwprojecten. Luc Beke zette in 1997 zijn eerste stappen in de vastgoedmarkt. Wat begon als een hobby groeide uit tot een professioneel bedrijf met talloze prestigieuze projecten op het palmares. Onder impuls van managing partner Kathleen Dewulf groepeerde de projectontwikkelaar en -investeerder in 2013 zijn activiteiten onder de merknaam Global Estate Group.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier