Exit Cercle Brugge in Croky Cup na pijnlijk 0-1-verlies tegen amateurs van Rebecquoise

Ciryl Rosy scoorde de enige goal uit de partij. © belga

Cercle Brugge, dat al erg matig aan de competitie was begonnen, heeft dinsdagavond een nieuwe dreun gekregen. In de 1/16de finales ging De Vereniging met 0-1 de boot in tegen US Rebecquoise, een ploeg uit de tweede amateurklasse.

Met het oog op de belangrijke match van zaterdag tegen Eupen liet trainer Mercadal enkele spelers rusten, zoals Peeters en Kouamé. Saadi en Hazard mochten afgelopen weekend op Antwerp invallen, net als Mboula. Dit drietal verscheen aan de aftrap. In doel mocht Hubert minuten maken.

In de aanvangsfase liet Rebecquoise zich niet ingraven, meer zelfs, na nog geen tien minuten kwam men op voorsprong dankzij een mistasten in de verdediging. Bij een inworp probeerde Saadi een ploegmaat te bereiken, Rosy zat er tussen en besloot via het been van Panzo in doel. Een goal die zelfs door het thuispubliek met een applaus werd onthaald.

Cercle leek wat meer geconcentreerd en voerde de druk op, vooral langs de flanken. Lahaye, de keeper van Rebecq, stond ook goed te keepen. Halfweg de eerste helft moest Hubert aan de overzijde zich laten gelden en voorkwam hij Niassa van een dubbele achterstand. Op het halfuur kon Mboula goed doorzetten, maar Foster kwam op zijn voorzet net iets te kort. Even later opnieuw de Zuid-Afrikaan, na een goed uitgespeelde doelkans trapte hij op Lahaye. Cercle verdiende voor de rust misschien wel de gelijkmaker, maar faalde vooral in de zestien.

© BELGA

Groen-zwart moest in de tweede helft oplossingen vinden, die leken er niet meteen te komen. Dan maar wisselen, drie in een keer. Peeters, Balikwisha en Kouamé voor Coulibaly, Hazard en Donsah. De thuisploeg bleef, zij het zonder al te veel tempo te maken, druk zetten naar voor, maar Rebecq hield tot halfweg de tweede helft alles goed gesloten. In het slotkwartier leek Cercle echter stilgevallen en kwam Rebecq meer naar voren, dit keer met twee hoekschoppen, maar zonder gevaar.

De tijd begon met nog tien minuten op de klok echt te dringen voor groen-zwart. In het slot kon Cercle niets meer waarmaken, zelfs toen Hubert nog mee naar voor trok. De thuisploeg verloor met 0-1 en zo is het bekeravontuur vroegtijdig voorbij. Rebecq trok onder luid applaus van de Cerclefans richting kleedkamer.

Cercle Brugge: Hubert, Ueda, Panzo, Fioré, Mboula, Donsah (58′ Kouamé), Coulibaly (58′ Peeters), Hazard (58′ Balikwisha), Omeonga, Saadi, Foster.

Doelpunten: 9′ Rosy 0-1.