Enthousiast Cercle Brugge geraakt niet voorbij Moeskroen

Stef Peeters maakte dinsdag nog de 1-0 voor Cercle, maar viel in diezelfde wedstrijd nog uit met een blessure. © belga

Groen-zwart gaf in het Jan Breydelstadion twee keer een voorsprong weg en speelde zo 2-2 tegen Moeskroen. Een punt waar het eigenlijk weinig mee opschiet.

Bij Cercle Brugge was Taravel opnieuw fit, Saadi keerde terug uit blessure en Kouamé uit schorsing, al zaten die laatste twee op de bank. In de basiself werd Serrano vervangen door Hoggas en de Franse middenvelder had na een halve minuut spelen al meteen een goede assist in huis. Op aangeven van Hazard op links vond hij het hoofd van Peeters en die gaf doelman Vasic meteen het nakijken. Voor de Limburger zijn vijfde treffer van het seizoen. Die goede start gaf de thuisploeg vleugels, want in een paar minuten tijd kreeg Gory maar liefst drie unieke mogelijkheden om de score te verdubbelen. De spits had echter telkens moeite om de bal voorbij een goed uitgekomen Vasic te krijgen. Zo kende groen-zwart een mooi openingskwartier waarin het de match eigenlijk al voor een groot deel kon beslissen.

De Brugse storm leek wat te gaan liggen en zo kwam Moeskroen aan een eerste mogelijkheid. Hubert ging goed plat op een kopbal, maar luttele minuten later was het toch prijs toen Omoigui redelijk centraal vrij kon inschieten. Na die 1-1 verdween het ritme wat uit de match, een beetje begrijpelijk want Cercle kende een furieuze start. Jammerlijk voor de thuisploeg moest ook Peeters naar de kant en kwam Somers in zijn plaats.

Bij aanvang van de tweede helft was Cercle de meest enthousiaste ploeg en na bijna tien minuten liep Somers zich goed vrij op een pas van Gory, de Klemskerkenaar had de hoek voor het uitkiezen, maar besloot echter in het midden van het doel op Vasic.

De jonge middenvelder, die reeds kort na zijn invalsbeurt een gele kaart kreeg, werd wellicht uit voorzorg van een tweede vervangen door Saadi. Net zoals in de eerste helft kon Moeskroen zich pas na een kwartier doorzetten. Na ruim zeventig minuten was het echter Cercle dat zich opnieuw voor doel bracht. Een schot van Hoggas ging via de vingertoppen van Vasic en de lat in hoekschop. Een minuut later kon de thuisaanhang dan toch vieren. Biancone kon met een gemeten voorzet Gory vinden en die kopte de bal in de verste hoek in doel.

© belga

Met die krappe voorsprong bleef het spannend en dan kwam Moeskroen zelfs nog langszij toen Hubert na een tussenkomst van de VAR foutief uit zijn doel kwam. Mohamed zette de strafschop om en zo kwam Moeskroen tegen de gang van het spel in opnieuw in de match. In de slotfase van de reguliere speeltijd werd Saadi nog in stelling gebracht door Biancone, maar zijn trap ging naast. In de vijf minuten toegevoegde tijd speelden beide ploegen niets meer klaar. Cercle verdiende vandaag de tweede driepunter van het seizoen, maar bleef, zij het ongelukkig op een gelijkspel steken en waar het eigenlijk weinig mee opschiet. Zondag trekt groen-zwart naar Anderlecht.

(ACR)

Cercle Brugge : Hubert, Biancone, Ueda, Taravel, Panzo, Dekuyper, Peeters (41′ Somers, 58′ Saadi), Donsah, Hoggas, Gory (85′ Serrano), Hazard.

Doelpunten: 1′ Peeters 1-0, 23′ Omoigui 1-1, 74′ Gory 2-1, 83′ Mohamed (pen.) 2-2.

Gele kaarten: 26′ Osabutey, 44′ Somers, 45′ Godeau, 57′ Biancone, 63′ De Medina, 65′ Queiros.