Benoit Tavenot komt over van het Franse Bastia Borgo. Voor de 41-jarige trainer wordt het de eerste buitenlandse ervaring bij Groen-Zwart. Hij zal namelijk samen met José Jeunechamps als vaste assistent fungeren van hoofdtrainer Laurent Guyot. Ook de ervaren ex-doelman van het jaar Dany Verlinden is nieuw in de technische staf. Dany Verlinden was van 1998 tot en met 2004 doelman van Club Brugge en werd er nadien voor acht seizoenen ook keeperstrainer. De 54-jarige Brabander zal de keepers van Groen-Zwart onder zijn hoede nemen.

Beiden komen in de plaats van Bernard Smeets en Pieter-Jan Sabbe. Smeets behaalde in 2016 zijn UEFA Pro Lisence diploma en kwam twee seizoenen terug als kennis van voormalig CEO Eric Deleu bij Cercle Brugge terecht. Hij werd assistent van de toenmalige trainer Vincent Euvrard. Na diens ontslag bleef de Waal aan de zijde van José Riga. Ook het voorbije seizoen bleef Smeets als assistent, eerst onder diezelfde Riga en daarna onder Frank Vercauteren waarmee hij met Cercle kampioen werd en de promotie kon afdwingen.

Keeperstrainer Pieter-Jan Sabbe uit Lendelede, wiens contract bij de eerste ploeg eveneens ten einde liep, is naar eigen zeggen met Cercle aan het bekijken of er voor hem nog mogelijkheden zijn bij de vereniging.

(ACR)

Benoit Tavenot komt over van het Franse Bastia Borgo. Voor de 41-jarige trainer wordt het de eerste buitenlandse ervaring bij Groen-Zwart. Hij zal namelijk samen met José Jeunechamps als vaste assistent fungeren van hoofdtrainer Laurent Guyot. Ook de ervaren ex-doelman van het jaar Dany Verlinden is nieuw in de technische staf. Dany Verlinden was van 1998 tot en met 2004 doelman van Club Brugge en werd er nadien voor acht seizoenen ook keeperstrainer. De 54-jarige Brabander zal de keepers van Groen-Zwart onder zijn hoede nemen.Beiden komen in de plaats van Bernard Smeets en Pieter-Jan Sabbe. Smeets behaalde in 2016 zijn UEFA Pro Lisence diploma en kwam twee seizoenen terug als kennis van voormalig CEO Eric Deleu bij Cercle Brugge terecht. Hij werd assistent van de toenmalige trainer Vincent Euvrard. Na diens ontslag bleef de Waal aan de zijde van José Riga. Ook het voorbije seizoen bleef Smeets als assistent, eerst onder diezelfde Riga en daarna onder Frank Vercauteren waarmee hij met Cercle kampioen werd en de promotie kon afdwingen.Keeperstrainer Pieter-Jan Sabbe uit Lendelede, wiens contract bij de eerste ploeg eveneens ten einde liep, is naar eigen zeggen met Cercle aan het bekijken of er voor hem nog mogelijkheden zijn bij de vereniging. (ACR)