Club Brugge pakt een verdiend punt bij rivaal Gent

© belga

De Slag om Vlaanderen leek een slag in het water te worden. Vooraf werd er veel verwacht van de wedstrijd tussen de twee beste ploegen, maar het was wachten tot de tweede helft tot Gent en Club die verwachtingen inlosten.

De spelers knokten plots wel voor elke bal en maakten er toch nog een spannende wedstrijd van. Club gaf een 0-1 voorsprong weg en moet tevreden zijn met een gelijkspel. Dennis, Diatta en Vormer lieten in de slotfase nog enkele grote kansen liggen. Gent domineerde het meest, maar op basis van de kansen was een gelijkspel wel verdiend. Blauw-zwart is pas de tweede ploeg die dit seizoen punten kan pakken in de Ghelamco Arena.

De Slag om Vlaanderen begon niet zo vurig als verwacht. Beide ploegen tastten elkaar wat af in de beginfase zonder echt kansen te creëren. De wedstrijd tegen Anderlecht zat duidelijk nog wat in de benen en de hoofden van de spelers van Club Brugge die vermoeid oogden. Ook Gent heeft al veel wedstrijden gespeeld dit seizoen en dat was eraan te zien in de eerste helft.

Al had Club het net wat moeilijker om zich door te zetten waardoor Gent toch de meest dreigende ploeg was. Yaremchuk testte twee keer Mignolet en ook Kums en David kwamen tot een schot, maar om de Brugse keeper te verschalken was toch meer nodig. Aan de overkant werd Tau wel eens goed in de diepte aangespeeld, maar ook dat was te weinig om Kaminski te bedreigen. Brugge was te slordig in zijn passing. Clement zocht oplossingen door iets na het halfuur Charles De Ketelaere in te brengen in plaats van Tau. Daarna lukte het Club wel om wat meer op de helft van de thuisploeg te spelen, maar een doelkans kwam daar in de eerste helft niet uit voort.

Bij het begin van de tweede helft bracht Clement Sobol voor Ricca die aanvallend toch net iets sterker is dan Ricca. De Bruggelingen kwamen beter uit de kleedkamer en voetbalden de eerste grote kans van de wedstrijd bij elkaar. Het schot van De Ketelaere vloog net naast, maar was een voorbode voor meer Brugse aanvalsdrift. Club kwam wel goed weg nadat Yaremchuk vrij kon aanleggen in de zestien, maar het vizier van de Oekrainer stond niet op scherp.

Sobol inbrengen was duidelijk een goede keuze van Clement. Net voor het uur nam Vormer uitzonderlijk eens kort een hoekschop waardoor Sobol vrij kon voorzetten. Dennis kopte tegenhoeks binnen. 0-1 voor Club. De goal voor de uitploeg zorgde er voor dat we eindelijk een wedstrijd kregen. Plots ging het goed op en neer en dreigden beide ploegen. Mignolet hield Club overeind met een knappe save op een schot van Kums. Maar even later moest hij zich toch gewonnen geven. Via Yaremchuk en David kwam de bal bij de vrijstaande Odjidja. De Gentse kapitein twijfelde niet en trapte de gelijkmaker binnen. Club kon weer opnieuw beginnen, maar plots was het de thuisploeg die het balbezit en de kansen opeiste. Blauw-zwart kreeg het moeilijk. Mignolet was geklopt door een bal van Kums, maar de lat stond in de weg.

Dennis liet vijf minuten voor tijd de winning goal liggen. De Nigeriaan wachtte te lang om te schieten op doel en verspeelde zo de bal. Ook Vormer en Diatta lieten nog een reuzekans liggen. Geen drie punten dus, wel één verdiend punt. Club had het een twintigtal minuten lastig in de tweede helft, maar in het slot was blauw-zwart toch weer de betere ploeg. Clement en co zijn na Antwerp pas de tweede ploeg die in de Ghelamco Arena een punt kunnen pakken. En ook zonder zege tegen rivaal Gent zullen de Bruggelingen de winterstop ingaan met een riante voorsprong op de rest.