Cercle wint inhaalduel van Lierse met 2-3

Groen-zwart rukt met een 7 op 9 naar een gedeelde vierde plaats in de Proximus League

Fred Vanderbiest koos voor dezelfde elf die vorige zondag mooi drie punten graaiden in Seraing. De thuisploeg had in de aanvangsfase balbezit en Cercle prikte gewillig tegen. Na ruim tien minuten was het al raak toen Valcke zich op links kon doorzetten en Maertens mocht bedienen. Die schoof het leer onder doelman Brondeel in doel. Nog eens tien minuten later zorgde de West-Vlaming voor een verdubbeling van de score. Bij slecht uitverdedigen na een voorafgaande voorzet van De Kegel kwam Maertens net buiten het strafschopgebied in balbezit en trapte hij de bal naast de rechterpaal binnen. Cercle leek met die tussenstand de rust in te gaan, maar dit was zonder Tauil gerekend. Hij bracht Lierse meteen voor het rustsignaal opnieuw in de match. Een schot van Ankomah werd door Cerclekeeper Van Damme met een hand uit zijn doelvlak gehaald, Taiul stond achter hem op de juiste plaats om binnen te tikken.

De thuisploeg kwam hierdoor in de tweede helft met vertrouwen uit de kleedkamer en na ruim een kwartier werd het 2-2. Josias trapte een pegel onhoudbaar in de verste kruising binnen. Groen-zwart reageerde meteen via Bourdin en de ingevallen Naudts, maar zonder resultaat.

Cercle en Lierse toen beide teams nog in de Jupiler League aantraden
Cercle en Lierse toen beide teams nog in de Jupiler League aantraden© BELGA

Aan de overkant kon Sabaouni even dreigen, maar het was Cercle dat voor een derde doelpunt zorgde. Van Acker kon vrij aanleggen van op 25 meter. In de slotfase kwam Lierse nog geregeld bij Van Damme, vooral bij stilstaande fasen waarbij ook doelman Brondeel mee voorin kwam, maar het bleef bij 2-3. Opnieuw een belangrijke uitoverwinning voor de vereniging die zo oprukt naar een gedeelde vierde plaats. Cercle ontmoet zaterdag om 2 uur Geel.

(ACR)

SK Lierse- Cercle Brugge 2-3.

Doelpunten: 11′ Maertens 0-1, 22′ Maertens 0-2, 45′ Tauil 1-2, 60′ Roulez 2-2, 67′ Van Acker 2-3,

Lierse: Brondeel, Habarugira, Sabaouni, Tahiri (75′ El Ansri), Tauil (56′ Zizo), Poelmans, Chair, Diomande, Ankomah, Sabir en Josias (84′ Benson).

Cercle Brugge: Van Damme, Vanbelle, Ivens, Valcke (58′ Lambot), Bourdin, De Kegel, Doumbouya (55′ Naudts), Maertens, Haroun, Van Acker, Yagan (79′ Simoens).

Gele kaarten: Naudts, Simoens, Zizou.

Scheidsrechter: Dierick.