Cercle wellicht met enkele wijzigingen tegen KRC Genk

Redactie KW

Trainer Paul Clement is zaterdagavond met groen-zwart aan zijn derde wedstrijd in acht dagen toe en denkt eraan om op enkele posities een wijziging door te voeren. Die van Giulian Biancone is er alvast een van. Er is ook nog steeds geen spoor van Kylian Hazard.

Op zijn wekelijks perspraatje kwam de coach van Cercle zoals steeds nog eens terug op de vorige match. “Na Moeskroen voelden we ons uiteraard niet goed. Maar ik was wel tevreden over de prestatie van mijn ploeg”, opent Clement. “Zo slecht deden we het nu ook weer niet. We speelden niet groots, het was niet een van onze betere matchen maar ik zag goede dingen, zoals de voorbereiding op onze goal. Opgezet van achterin naar voor, met veel beweging en enthousiasme. Zo’n doelpunt heb ik nog niet veel gezien in deze competitie.”

Helaas werd dit overschaduwd door het resultaat. “Dat is voor mij een tegenvaller. Net als de laatste tien minuten. Die waren bijzonder ontgoochelend. Gebaseerd op de omstandigheden was het een match die we moesten gewonnen hebben”, vindt de coach.

Hij verwijst naar het feit dat Moeskroen nog maar amper had gescoord en nog geen match had gewonnen. Dit maakt het nog zuurder en Cercle miste zo een unieke kans om naast Anderlecht te komen. “We blijven een middenmoter. Het loopt nu wat stroef in onze prestaties. Wat we uit woensdag geleerd hebben, is dat we meer volwassener moeten voetballen. Als we niet kunnen winnen, moeten we proberen een gelijkspel vast te houden. Maar dat is een andere kwestie. We moeten het spel op een correcte manier managen. Door de moeilijke momenten geraken, het tempo wat uit de match halen, zonder risico’s compact en georganiseerd spelen, zijn daar voorbeelden van.”

Geen Belgen

De coach van Cercle kwam tijdens zijn wekelijks praatje ook nog eens terug op de kritiek omdat groen-zwart voor de tweede match op rij zonder Belgen aan de match begon. “Het is niet mijn bedoeling om de Belgen of Vlamingen aan de kant te laten. Ik kies de beste elf voor de match die komt. De komende weken komen er sowieso wissels en dan ziet het er weer anders uit. Ik ben overigens zeer tevreden over de Belgische en Vlaamse jongens, het zijn harde werkers. Ze blijven geïnteresseerd, zijn eerlijk en ze maken progressie. Naarmate het seizoen vordert ,zullen ze er meer bij betrokken worden.”

Drie op negen

Cercle pakte in het begin van het seizoen uit met enkele verrassende uitslagen en mooi voetbal. Met de komst van Kortrijk volgde er een klein dipje. De voorbije drie matchen, tegen ploegen die onderin staan, kon de oogst wel beter zijn dan een drie op negen. “We deden goede dingen, maar maakten ook fouten en hebben niet zoveel ervaring. We moeten iedere match op dezelfde manier benaderen, met de ingesteldheid dat we kunnen winnen. We proberen ons telkens goed voor te bereiden en dat is met de komst van Genk niet anders.”

Opnieuw een moeilijke ploeg. Zij staan tweede, zitten in een flow. “Wij speelden reeds goed voetbal tegen die grote ploegen”, gaat de coach verder. “De voorbije drie matchen kregen we weinig ruimte. Genk wordt een andere ontmoeting, met andere mogelijkheden. Zij spelen in een 3-4-3, ook onder hun nieuwe trainer. Toen ik in de Premier League actief was, speelde Tottenham op die manier en won Chelsea zo de titel. Ik weet waar de kwaliteiten bij Genk liggen.”

De Limburgers gaan bij Cercle op zoek naar een 18 op 18, met een voorlinie die voor heel wat gevaar zorgt en wekelijks scoort. De drie aanvallers, Bongonda, Ito en Onuachu zijn nu reeds goed voor 21 van de 26 goals die Genk maakte. Dat weet ook Clement. “Ze hebben samen diverse kwaliteiten. Onuachu is sterk, een targetspits en scoort geregeld met het hoofd. Bongonda is gevaarlijk en Ito is snel, explosief. Onze verdediging zal er moeten staan.”

Clement haalde het voor de wedstrijd tegen Moeskroen al aan, maar denkt tegen Genk toch aan roteren. “Het zullen er niet veel zijn. Maar het is normaal. De voorbereiding was kort en voor sommige is drie matchen in een week misschien wel moeilijk”, aldus de coach.

Kylian Hazard

Dimitar Velkovski is nog niet terug uit zijn quarantaine in Hongarije. Hij wordt maandag terug in Brugge verwacht. Aldom Deuro is nog steeds niet beschikbaar, Giulian Biancone evenmin. De rechtsachter is met een spierscheur in de hamstring twee tot drie weken out. Ook Kylian Hazard is er niet bij en daar wilde de trainer nog het volgende over kwijt. “De deur staat voor alle spelers open. Als iemand niet tot de elf behoort, moet hij zelfverzekerd zijn, drummen en aantonen dat hij er klaar voor is, ook al is het voor de selectie van 18. Iedereen moet betrokken blijven. En dat geldt niet alleen voor Kylian, met Ueda hebben we een Japanse international die er de voorbije twee matchen ook niet bij was. Er heerst een competitie, met goede voetballers, ook buiten de basiself en daar moeten de spelers zich van bewust blijven.” (ACR)

Paul Clement selecteert de volgende spelers voor de match tegen KRC Genk, zaterdag 28 november om 18.30 uur: Didillon, Goblet, Warleson, Vitinho, Bates, Taravel, Ueda, Decostere, Marcelin, Corryn, Vanhoutte, Omolo, Hoggas, Lopes Da Silva, Kanouté, Ugbo, Hotic, Musaba, Deman en Somers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier