Cercle mag weer wat minder hopen op slecht nieuws voor Moeskroen

Voorzitter Edward Van Daele van Moeskroen-Péruwelz heeft een eerste slag thuisgehaald. © BELGA
Redactie KW

Eersteklasser Moeskroen-Péruwelz heeft goed nieuws gekregen van de rechtbank in Doornik.

De Henegouwse club verkreeg dinsdagmorgen in kort geding immers dat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) voorlopig geen verdere stappen mag ondernemen in de beroepsprocedure van Cercle Brugge en Lierse tegen de licentie van RMP. Die twee clubs vonden dat de Belgische voetbalbond Moeskroen ten onrechte een licentie betaald voetbal had toegewezen.

Cercle Brugge, Lierse én de Pro League – de belangenvereniging voor eersteklassers – hadden zich verzet tegen de toekenning van een licentie betaald voetbal aan de Henegouwers, omdat de fusieclub volgens hen financieel onvoldoende stabiel zou zijn. Normaal gezien zou het BAS dat dossier op donderdag (23 april) in behandeling nemen, maar daar stak de rechtbank een stokje voor.

Op straffe van dwangsom

Het is RMP-voorzitter Edward Van Daele die het nieuws bevestigt aan het persagentschap Belga. “Wij hebben inderdaad in kort geding kunnen bekomen dat het BAS het dossier van Cercle en Lierse – dat ons aangaat – niet verder mag behandelen, op straffe van een dwangsom”, zegt de voorzitter. “Dat verbod blijft van kracht tot de rechtbank in Doornik onze vierledige klacht tegen Lierse, Cercle, de Voetbalbond en het BAS ten gronde behandelt.”

Moeskroen-Péruwelz eist voor de rechtbank 1 miljoen euro schadevergoeding van Cercle Brugge en Lierse, de clubs die de licentie van de Henegouwers willen laten intrekken met een beroepsprocedure voor het BAS. Ook eist het de stopzetting van de procedure. Het is nog onduidelijk wanneer in die zaak een uitspraak mag worden verwacht, maar zolang dat niet het geval is, zal de club alvast zeker zijn licentie niet verliezen. Volgens Le Soir wordt de zaak voor de rechtbank op 27 april in behandeling genomen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier