Cercle krijgt op 23 april meer duidelijkheid over licentie Moeskroen-Péruwelz

Cercle-preses Frans Schotte verzet zich tegen de toegekende licentie voor Moeskroen-Péruwelz. © BELGA
Redactie KW

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal op donderdag 23 april het beroep van eersteklasser Cercle Brugge tegen de toekenning van een licentie aan Moeskroen-Péruwelz behandelen.

Zowel Cercle Brugge als de Pro League – de belangenvereniging voor eersteklassers – verzetten zich tegen de toekenning van een licentie betaald voetbal aan de Henegouwers, omdat de club financieel onvoldoende stabiel zou zijn. Later sloot ook Lierse zich aan bij het verzet van Cercle en de Pro League.

Cercle Brugge-voorzitter Frans Schotte zei vorige week nog aan het persagentschap Belga dat Moeskroen-Péruwelz volgens hem “recht op het faillissement afstevent”, en dat de voetbalbond zo “met een club aan de competitie begint, die in de loop van de jaargang de boeken zal moeten neerleggen.” Zo zijn volgens de Cercle-voorzitter de budgetten bij Moeskroen veel te krap, en wordt er in het licentiedossier gewag gemaakt van onhaalbare marketing-inkomsten.

“Zeer duidelijk signaal dat er iets fundamenteel mis is”

Ook de Pro League – dat is de belangenvereniging van alle eersteklassers in het Belgisch voetbal – maakt gebruik van zijn positief injunctierecht om de licentie van Moeskroen aan te kaarten bij het BAS.

“Toen de Pro League aankondigde gebruik te zullen maken van dat injunctierecht, was dit een eerste zeer duidelijk signaal dat er fundamenteel iets mis is en niet zomaar een paar kleine betwistbare details”, klonk het eerder deze week bij Lierse. “De aankondiging van Moeskroen, dat die club zelf naar de Licentiecommissie stapt, gaat voor Lierse een stap te ver. Dit maakt dat nu elke ‘kleine’ club in de competitie belanghebbende partij wordt, vandaar dat ook Lierse zijn verantwoordelijkheid zal opnemen. Sportiviteit en fair-play mogen nu geen excuus meer zijn om niet correct te handelen in het belang van onze club en die van de gehele competitie.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier