Cercle-coach Paul Clement wil dat zijn ploeg iedere week beter doet

Paul Clement, hoofdcoach van Cercle Brugge, wil graag nog een extra middenvelder aantrekken. © VDB
Redactie KW

Cercle Brugge ontmoet zaterdag, in wellicht de laatste thuismatch zonder publiek, KV Kortrijk. Coach Paul Clement is alvast duidelijk: “Mijn ervaring zegt dat je de wedstrijd voor een interlandbreak liefst met een positieve prestatie en dito resultaat kan afsluiten.”

Als het niet goed afloopt, wil je dit zo vlug mogelijk rechtzetten en die mogelijkheid krijgen ze volgende week bij Cercle niet. Clement wil ook verder bouwen op de twee voorgaande wedstrijden die een knappe zes op negen opleverden.

“Misschien is het jammer dat we op Standard op het einde dat punt niet konden verzilveren. Het zou nog mooier geweest zijn”, vindt de trainer. “Met winst tegen Kortrijk kan ik zeer tevreden zijn, al kan ik dit nu al zijn, na die drie punten tegen Antwerp en op Mechelen.”

Positieve stemming

Na de winst Achter de Kazerne is iedereen bij Cercle alvast in een positieve stemming. “We streven ernaar om het iedere week beter te doen en dat zag ik deze week reeds op training. Er is steeds weer de focus op de volgende match en dat is goed.”

KV Kortrijk, dat zaterdag in het Brugse Jan Breydelstadion enkele belangrijke pionnen moet missen, was reeds tegenstander van Cercle tijdens de voorbereiding. Groen-zwart won toen met 0-1, de eerste wedstrijd overigens onder Clement.

De coach houdt alvast geen rekening met die match en de huidige situatie van de tegenstander. “Er werd toen in beide ploegen veel gewisseld. In vergelijking met hun openingsmatch die werd verloren, voerden zij de voorbije twee matchen een nieuw systeem in. Dit leverde Kortrijk vier punten op. We verwachten een moeilijke match, maar dat zijn ze allemaal.”

Nieuwe middenvelder

De coach van Cercle klinkt tevreden met de komst van de nieuwste aanvaller Anthony Musaba. “Hij is een jonge talentvolle voetballer. Hij kon zich meteen binnen de groep integreren en hij trainde deze week zeer scherp. Anthony kan deze ploeg zeker iets bijbrengen. Daarnaast wil ik er, zelfs met die zes op negen die we nu hebben, nog graag een middenvelder bij, om de volledig nieuwe centrale as te vervolledigen.”

Er is nu nog de eerste transferperiode tot en met maandag, na een onderbreking volgt een tweede ‘zomer’mercato van 8 september tot 5 oktober. “Ook daar zullen er mogelijkheden zijn, maar ook komende winter kan het door Covid-19 en wat ploegen hierdoor meemaken, een interessante markt worden”, vindt Clement. “Alle opties blijven open. We willen nu niet meteen alles uit de kast halen, maar de komende twee transferperiodes bieden alvast perspectieven.”

Mbenza tot vijf weken out

Guy Mbenza is out voor de West-Vlaamse derby. De Congolese spits viel net voor de wedstrijd in Mechelen uit. Er volgt binnenkort een nieuwe scan om te zien hoe de spierscheur bij hem herstelt. De aanvaller zal wellicht toch tot vijf weken out zijn.

Ook Olivier Deman is aan het revalideren. Voor het overige zijn alle andere spelers momenteel fit. De coach is ook tevreden over alle nieuwkomers en hoe zij er iedere week fysiek op vooruit gaan.

Door de interlandbreak is er geen competitievoetbal.Cercle last dan een oefenmatch in. Op vrijdag 4 september wordt er om 13 uur gespeeld tegen het Franse USL Dunkerque uit de Ligue 2, op het trainingsveld op Olympia en achter gesloten deuren. Het wordt een weerzien met Fabien Mercadal, vorig seizoen bij groen-zwart, en nu trainer van Dunkerque. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier