Cercle Brugge ziet Xavier Mercier naar OH Leuven trekken

© (Foto Belga)
Redactie KW

De 29-jarige middenvelder had nog een contract voor een seizoen bij groen-zwart maar kiest dus voor een ploeg uit 1B. Daar vindt hij Vincent Euvrard en Frank Vercauteren terug.

Xavier Mercier kon met beide trainers in het seizoen 2017-2018 met Cercle Brugge de promotie naar 1A afdwingen. De Fransman kwam in de zomer van 2017 over van KV Kortrijk. In zijn twee seizoen bij Cercle speelde hij 64 wedstrijden waarin hij 14 keer kon scoren. In zijn eerste jaar bij groen-zwart had hij een belangrijk aandeel in de kampioenstitel en werd hiermee verkozen tot Proximus League speler van het jaar.

Komend seizoen kiest hij ondanks zijn contract bij Cercle voor de fusieclub uit Leuven. Via de sociale media nam hij afscheid van de supporters van groen-zwart. “Het is misschien niet begrijpelijk maar geloof mij, de keuze voor OHL is grondig nagedacht en het is beter voor mijn familie en mezelf. Ik wil jullie bedanken voor de twee prachtige seizoenen die we samen hebben doorgebracht. Jullie hebben mij altijd gesteund en dat zal ik nooit vergeten.”

Xavier Mercier ondertekende een contract bij OH Leuven tot juni 2021. Cercle Brugge traint maandag 17 juni een eerste keer tijdens de voorbereiding op volgend seizoen, en dit om 15.15 uur. Volgende spelers worden daar verwacht: Jérémy Taravel, Serge Gakpé, Kevin Hoggas, Dylan De Belder, Kylian Hazard, Vitinho, Aldom Deuro, Adrien Bongiovanni, Merveille Goblet, Charles Vanhoutte, Olivier Deman, Kirill Klimov, Andi Koshi, Zorhan Bassong, Robbe Decostere, Dimi Carré en Thibo Somers. Naomichi Ueda, Johanna Omolo en Nicolo Cudrig sluiten na interlandverplichtingen later bij de selectie aan. Bovengenoemde selectie zal in de komende weken nog grondige wijzigingen ondergaan. De doelstelling is om de kern voor 80% compleet te hebben tegen de start van de stage in Hoenderloo (8-13 juli).

(ACR)