Cercle Brugge wint tweede oefenpot in Cyprus

Lonsana Doumbouya zette Cercle met twee doelpunten op weg naar de zege in de oefenmatch tegen het Cypriotische Ermis Aradippou. (Foto Bart) © VDB

Tegen de negende in de Cypriotische eerste klasse Ermis Aradippou won Cercle Brugge behoorlijk vlot met 3-5.

De wedstrijd tegen het nummer negen uit de Cypriotische eerste divisie werd maandagmiddag om 14.00 uur Belgische tijd en bij lichte regenval afgewerkt.

Trainer Vanderbiest kon op zijn voltallige kern rekenen, met uitzondering van Gilles Dewaele. Hij heeft een blessure aan de achillespees. Bij de rust stond het 2-2. In de 11de minuut kon Ermis de score openen van op de stip na een fase waarbij Luissint werd uitgesloten. Tien minuten later werd het na een vrije trap 2-0. Met een man minder vocht groen- zwart terug en op het halfuur zorgde de Oliveira voor de aansluitingstreffer. Iets na het halfuur kon Bourdin de 2-2 binnen tikken. ten werd. 10 minuten later kon de thuisploeg de voorsprong verdubbelen via een vrije trap. Groen-Zwart vocht evenwel terug en in minuut 26 scoorde De Oliveira de aansluitingstreffer. Iets na het halfuur bracht Bourdin de bordjes opnieuw in evenwicht.

Na de pauze kwamen bij Cercle tien nieuwe spelers tussen de lijnen. Zij kwamen 3-2 achter, maar in het laatste kwartier zorgden Doumboya met twee goals en Sterckx voor de einduitslag. Karel Van Roose moest voor aanvang van de tweede helft naar de kant nadat hij zich had geblesseerd aan het hoofd tijdens een onschuldig kopduel. Zijn wenkbrauw diende te worden gehecht. Ermis speelde fair door ook een speler aan de kant te laten.

Groen- zwart lijkt met twee keer winst tegen een Cypriotische eersteklasser klaar voor de tweede competitiehelft. Zondag speelt men in het Jan Breydelstadion om 15.00 uur tegen RFC Seraing.

(ACR)

Cercle Brugge 1ste helft : De Bie, Luissint, Van Acker, Bourdin, Van Belle, Haroun, Van Roose, Maertens, Valcke, De Oliveira, Yagan.

Cercle Brugge 2de helft : De Bie, De Kegel, Van Roose, Vandevelde, Lambot, Sterckx, Verkindere, Vandewalle, Naudts, Doumbouya, Simoens. (ACR + NDB)