Cercle Brugge wint tegen KV Mechelen de match van de laatste kans

© belga

Groen-zwart zag een 2-0 voorsprong te niet gaan, maar Stef Peeters zorgde in de bijkomende tijd voor een meer dan deugddoende overwinning.

In vergelijking met de verloren match van Cercle op Eupen wijzigde trainer Storck zijn basiself op vier plaatsen. Peeters, terug uit schorsing, en Hazard namen hun vertrouwde plaats terug in. Ook de met Nieuwjaar gehaalde Hotic en Eppel waren erbij. Foster, Omolo, Gory en De Belder moesten als invallers genoegen nemen met een plaats op de bank.

Die aanvallende wissels bracht Cercle al zeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een kort genomen hoekschop van Hoggas tot bij Peeters kwam voor doel op het hoofd van Eppel die Cercle na twee minuten op 1-0 bracht. Nog geen drie minuten later was de thuisaanhang met doelman Miguel Van Damme in de tribune getuige van een geklungel achterin bij de bezoekers. Swinkels was de laatste die de bal verloor aan Hotic. De Sloveen legde de bal naast doelman Castro in doel. Een minuut later kon diezelfde buitenspeler opnieuw het leer veroveren, zijn voorzet was echter niet scherp genoeg.

Bij de eerstvolgende aanval van Mechelen was het ook prijs. Moser bokste een voorzet in eerste instantie weg, de rebound vanaf de andere zijde kwam tot bij vrijstaande Vanlerberghe die met een lage schuiver voor de aansluitingstreffer zorgde.

Op die manier kwam Mechelen na het openingskwartier terug in de wedstrijd. Cercle bleef ook verder opzetten en was vooral langs de rechterflank gevaarlijk, via Hotic. Dit keer werd zijn voorzet voor de neus van Hoggas in hoekschop verwerkt. Even later trapte de Franse middenvelder over het doel. De aanvalsdrift van beide ploegen ging nadien wat liggen. Voor de rust toch nog even Hazard, zijn vizier stond echter verkeerd. Aan de overzijde ging dan weer een kopbal van De Camargo in het zijnet. De kans op een goal kwam van Peeters. Hazard veroverde in zijn gekende stijl de bal. Peeters nam met een schot richting doel over, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. Deze moest er altijd in en zo bleef het 2-1 na een aangename eerste helft.

Bij aanvang van de tweede helft kwam bij de Kakkers Van Damme in de plaats van Swinkels. Het eerste kwartier was voorbij en groen-zwart leek vooral die krappe voorsprong vast te houden. Mechelen eiste het meeste balbezit op, maar geraakte zeer moeilijk tot in de zestien van Cercle. Enkele spelers leken bij de thuisploeg aan vervanging toe, maar Storck greep voorlopig niet in. Bij Mechelen waren ondertussen een kwartier voor tijd alle wissels opgebruikt. Twee minuten later dan toch twee nieuwe spelers bij de thuisploeg.Hazard en Hotic werden vervangen door Foster en Gorry. Dat leek geen goede keuze, want het was de ingevallen Van Damme die zijn ploeg uit het niets op gelijke hoogte bracht.

Velkovski verloor de bal op links, De Camargo vond voor doel de vrijstaande Van Damme en 2-2. Dit kwam de thuisploeg natuurlijk niet ten goede. De Belder kwam in de plaats van Hoggas. Bij deze tussenstond sloop er uiteraard angst in het spel van groen-zwart. Ook toen de vierde scheidsrechter vier minuten extra tijd aangaf. Maar het was Peeters die zijn ploeg toch drie gouden punten bezorgde. Hij kon alleen doorzetten en met zijn linker uithalen. Een mooie goal en 3-2. Zo won Cercle de match van de laatste kans of de wedstrijd die moest gewonnen worden. Groen-zwart telt nu drie punten meer en ziet de achterstand op Waasland-Beveren naar zes punten verminderen. De Waaslanders hebben wel nog een match tegen KV Kortrijk te goed.

(ACR)

Cercle Brugge: Moser, Biancone, Chatziisaias, Dabila, Velkovski, Hotic (78′ Gory), Peeters, Coulibaly, Hoggas (87′ De Belder), Hazard (78’Foster), Eppel.

Doelpunten: 2′ Eppel 1-0, 5′ Hotic 2-0, 10′ Vanlerberghe 2-1, 82′ Van Damme, 90+1′ Peeters 3-2.

Gele kaarten : 26′ Peyre, 74′ Van Damme, 83′ Dabila.