Cercle Brugge wil voor eind 2019 weg van de laatste plaats

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Cercle Brugge staat zaterdagavond op Waasland-Beveren voor een belangrijk degradatieduel. Groen-zwart wil in de eerste plaats de kloof met hen niet groter laten worden.

Vrijdagnamiddag wordt er getraind en dan trekt Cercle Brugge richting het Waasland waar men overnacht om zaterdagmorgen de wedstrijd aan de hand van kleine groepsgesprekken optimaal voor te bereiden. Trainer Bernd Storck stoomde zijn manschappen de voorbije dagen alvast klaar voor die belangrijke ontmoeting. “We hadden tijdens die interlandbreak een goede voorbereiding. De oefenmatch tegen Zulte-Waregem was ook een goede test voor de spelers die weinig speelminuten hebben. Zowel wij als Waasland-Beveren hebben hun laatste match gewonnen en zitten dus in een goede vorm“, weet de Duitser.

“We kennen onze situatie, drie punten achter op hen en vijf op Oostende. Iedereen is zich daarvan bewust. Ik wil de druk niet groter maken dan dat die al is. We moeten de jonge spelersgroep voldoende vertrouwen geven en beter maken, met individuele oefeningen en ze plezier laten beleven. We moeten met hen in details werken. Hen laten leren uit hun fouten. Dat is uiterst belangrijk. Maar ik heb er een goed gevoel bij, we trainen iedere week beter.”

Een doel voor Storck en zijn groep is om voor het eerst dit seizoen ook op verplaatsing punten te grijpen. “Ik geloof erin dat we die volgende stap kunnen zetten, dat we zowel buitenshuis als in eigen huis hetzelfde spel ontwikkelen.”

Hazard, donderdag ziek, en Taravel, rug, zijn onzeker voor Waasland-Beveren. De Belder, die klaar was voor zijn wederoptreden, liep donderdag tijdens de training opnieuw een adductorenletsel op. Dit keer in zijn ander been, wellicht door zijn voorbije blessure te veel te beschermen. Hij zal vermoedelijk voor twee weken out zijn.

Storck maakt vrijdagavond zijn selectie bekend. Aanvaller Foster kreeg de toestemming om in de Africa Cup of Nations met Zuid-Afrika aan te treden tegen Ghana. Deze wedstrijd om de derde plaats, met als inzet een ticket voor de komende Olympische Spelen, wordt vandaag gespeeld. Verdediger Dabila speelt daarna de finale met Ivoorkust tegen Egypte. Deze twee landen zijn reeds zeker van een trip naar Tokio. Kouamé kwam niet in actie met Mali en heeft zo trainingsachterstand op de anderen in de groep. Panzo en Omolo, auteur van en knap doelpunten met Kenia tegen Togo (1-1), zijn terug. En ook Ueda en Peeters zijn fit. Cercle krijgt op de Freethiel alvast de steun van honderden supporters.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier