Cercle Brugge verliest op fandag met 2-3 van AS Monaco

Irvin Cardona zorgde voor de gelijkmaker. © VDB
Redactie KW

Cercle Brugge heeft er een oefenstage opzitten in het Nederlandse Hoenderloo en mocht als afsluiter van de fandag in een rookvrij Jan Breydelstadion een match spelen tegen AS Monaco, vicekampioen van Frankrijk en eigenaar van groen-zwart.

Trainer Guyot zette bij de thuisploeg twintig spelers op het wedstrijdblad. Uit de voltallige huidige kern waren er dus een aantal die ontbraken: Tormin, Irie, Omar, Vanbelle, Rodas, Hoggas, Vandenbussche en Vincent waren er niet bij. Die laatste is om familiale redenen in zijn thuisland Frankrijk. De laatste nieuwkomer, de Braziliaan Vitinho, startte op de bank net als de meeste nieuwkomers van AS Monaco. Daarnaast was er bij de bezoekers de afwezigheid van zes spelers die op het WK actief waren of zijn. De Japanner Noamichi Ueda wordt zondag voor Cercle in Brugge verwacht.

Defensief geblunder

Na vier minuten was er een goede combinatie tussen Mercier en Cardona. De afwerking was iets minder. Jovetic kon halfweg voor 0-1 zorgen na slecht uitverdedigen in de defensie van groen-zwart. De Montenegrijn scoorde met een sublieme lob over Nardi. Bijna op het halfuur kon Monaco de score verdubbelen maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort nadien was het toch raak toen Mesquita Lopes in het dak van het doel raak trof. Kort voor de rust toch 1-2. Cardona ging op snelheid op rechts gemakkelijk voorbij zijn tegenstander en zag zijn voorzet richting Bruno in eigen doel geduwd door Pierre-Gabriel: 1-2 aan de rust.

Cercle begon meteen goed aan de tweede helft. Cardona nam de Zwitserse doelman van Monaco te grazen en 2-2. Er volgden toen enorm veel wissels en halfweg ontzette Nardi de bal verkeerdelijk in het spel tot bij Grandsir, zijn voorzet schot strandde op de lat. In het slotkwartier zorgde Taravel bij de thuisploeg voor gevaar. Meteen aan de overzijde werd het echter 2-3 toen twee nieuwkomers voor een goal zorgden. Grandsir leverde de bal in aan de eerste paal en Geubbels stak er zijn voet tussen: 2-3.

Talrijke wissels

Monaco wisselde rustig verder, veertien spelers in totaal, waaronder de Belg Bongiovanni. Het ritme verdween volledig uit de match en eindigde met winst voor de Monegasken. Cercle trekt vrijdag voor een tweedaagse naar het Franse Le Touquet voor een match tegen Boulogne en tegen Reims. Het weekend nadien begint de competitie in de Jupiler Pro League.

(ACR)

Cercle Brugge – AS Monaco: 2-3

Doelpunten: 23′ Jovetic 0-1, 30′ Mesquita Lopes 0-2, 45′ Pierre-Gabriel (owngoal), 49′ Cardona 2-2, 77′ Geubbels 2-3

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Etienne (46′ Nguida), Omolo, Koné, Lusamba (58′ Vitinho), Mercier (58′ Appin), Bruno, Cardona (58′ Farias)

AS Monaco: Benaglio (62′ Sy), Boschilia (50′ Fernandez), De Jesus Nascimento (62 Mboela), De Oliveira Moraes (46′ Serrano), Ghezzal (46′ Grandsir), Jovetic (62′ Isidor), Mesquita Lopes (62′ Navarro), Pierre-Gabriel (62 Panzo), Raggi (46′ Touré), Styla (46′ Geubbels), Tancara Gomes (50′ Diallo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier