Cercle Brugge verliest op een vreemde manier van Moeskroen

© belga
Redactie KW

In een wedstrijd met de scheidsrechter en de VAR in een hoofdrol verloor Cercle opnieuw in eigen huis. Dit keer met 1-2 tegen Moeskroen dat zo een eerste keer won.

Paul Clement voerde na de winst bij Waasland-Beveren geen wijzigingen door in zijn ploeg. Ook Jorge Simao leek als nieuwe trainer van Moeskroen tevreden met wat zijn ploeg op de vorige speeldag bracht, ondanks het 4-1 verlies bij Genk. Hij koos eveneens voor dezelfde elf om aan de match te beginnen.

Moeskroen begon in het Jan Breydelstadion aan zijn eerste van drie inhaalwedstrijden. Het worden zware weken voor Les Hurlus dat als rode lantaarn nog geen enkele match won. Cercle, opnieuw zonder Belgen in de ploeg, begon de match met achttien punten, zo’n goede start was bijna tien jaar geleden.

De bezoekers, in een 4-4-2, vingen Cercle in de aanvangsfase goed op en kwamen geregeld dreigend opzetten. Tegen het kwartier dan toch een eerste keer Cercle, met een unieke mogelijkheid. Het begon bij Musaba en eindigde ook bij de Nederlander die met zijn rechter onbegrijpelijk voorlangs schoot nadat Hoggas een plaatsbal tegen de paal trapte. Na die fase was er opnieuw Cercle, dit keer met Ugbo, maar de spits talmde voor doel net iets te lang.

Veel fouten

Tegen het halfuur werd de wedstrijd ontsierd door fouten en de daaraan verbonden gele kaarten. Bij Cercle was dit net als in Waasland voor Vitinho en Biancone. Ook de VAR werd ingeroepen toen een verdediger van Moeskroen in de zestien de bal niet met de hand, maar op de schouder kreeg. Geen strafschop en het spel ging door.

Bij Moeskroen geen Dabila, vorig seizoen bij Cercle. De verdediger herstelt van een breukje in zijn voet. Maar zonder hem hield de defensie bij de bezoekers ook goed stand. Hoggas probeerde het nog even. Dit keer door de midden, maar zijn slap schot kon doelman Koffi niet bedreigen. Zo bleef het 0-0 bij de rust na een eerste helft met weinig tempo en bij de thuisploeg vooral een gebrek aan creativiteit.

Tussenkomst VAR

Geen wissels bij aanvang van de tweede helft. Moeskroen kreeg meteen met twee mogelijkheden, maar twee keer was het buitenspel. Na een betere periode bij de bezoekers leek het spel wat stil te vallen en bleven de doelpogingen uit. Dan maar op een stilstaande fase. Hoggas met een vrije trap, Ugbo kon met het hoofd verlengen, maar kon maar weinig richting geven aan de bal. Kort daarna kon Musaba wel raak koppen. Na een mooie aanval bereikte Hoggas de vleugelspits. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de goal ging na tussenkomst van de VAR toch door.

Cercle ging meteen op zoek naar een dubbele voorsprong en die kwam er vrij vlug via Taravel die voorin was blijven hangen en zo in balbezit kwam. Met de buitenkant voet zorgde hij voor de 2-0. Maar dit keer ging het feest niet door. Ugbo was bij de voorafgaande aanval te laat teruggekeerd en zo werd de tweede goal wegens buitenspel door de VAR afgekeurd.

Bij 1-0 waren er nog mogelijkheden voor Moeskroen en op een hoekschop maakten ze daar ook gretig gebruik van. De Argentijn Silvestre kon aan de tweede paal voorbij Didillon koppen. Moeskroen rook zijn kans en bij een vermeende fout van Lopes op Ciranni werd opnieuw de VAR onder leiding van Jordy Vermeire ingeroepen. Zij lieten de beslissing aan scheidsrechter Boterberg en na het zien van de beelden gaf de West-Vlaming penalty. Gnohéré stuurde Didillon naar de verkeerde kant. Wat een ommekeer, van 2-0 ging het naar 1-2. Cynischer was nog dat Somers klaar stond om Lopes te vervangen. De kleine vleugelaanvaller kreeg de voorkeur op Hazard, die een gebrek aan inzet op de trainingen verweten wordt. Maar Lopes liet alvast geen positieve indruk na.

Cercle kwam die domper niet meer te boven en kon in de acht minuten toegevoegde tijd niets meer aan de tegenvallende score veranderen. Moeskroen boekt zijn eerste zege van het seizoen. Bij Cercle dropen ze af nadat het duo Boterberg- Vermeire nog maar eens een match van groen-zwart in hun nadeel deed kantelen. Veel zullen ze bij Cercle over die nederlaag niet moeten nakaarten, want zaterdag is Racing Genk al op bezoek. (ACR)

Cercle Brugge – Moeskroen 1-2.

Cercle Brugge: Didillon, Biancone, Marcelin, Taravel, Vitinho, Kanouté (80′ Omolo), Hoggas, Da Silva Lopes (81′ Somers), Hotic, Musaba, Ugbo.

Doelpunten: 65′ Musaba 1-0, 80′ Silvestre 1-1, Gnohéré (pen.) 1-2.

Gele kaarten: 20′ Junior Bocat, 25′ Vitinho, 26′ Biancone, 29′ Junior Onana, 89′ Da Silva Loes, 90′ Hoggas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier