Cercle Brugge verliest in slotfase van Standard en laat zo een punt liggen

Julien Serrano moest in de slotfase het veld verlaten en zo kwam Cercle nog met tien man te staan. © belga

Cercle Brugge heeft de seizoensopener verloren. Thuis moest het in de slotfase het hoofd buigen voor Standard. Beide keepers leken een hoofdrol op te eisen, maar toen de vermoeidheid bij de thuisploeg begon toe te slaan, kon Standard alsnog het verschil maken.

Bij Cercle Brugge waren er met Taravel, De Belder en Hazard drie spelers die er vorig seizoen zo goed als altijd in de basis stonden. Reken daarbij nog Hoggas, al kwam die weinig aan spelen toe. Voor het overige in de basiself allemaal nieuwe namen.

De thuisploeg begon voetballend niet onaardig en dat leverde meteen enkele pogingen op. Zo was er in de vijfde minuut een eerste keer Cercle. Hazard met een licht afgeweken schot dat doelman Bodart in hoekschop moest tikken. Een kleine vijf minuten later mocht ook Hoggas aanleggen. Zijn schot ging aan de verste paal naast.

In het eerste kwartier was Cercle duidelijk de betere ploeg. Al kwam Standard kort nadien wel in eerste keer gevaarlijk opzetten, na een verkeerde intrap van doelman Badiashile. Die kon zijn foutje wel herstellen. Standard kwam meer in de match en kon even voor halfweg de eerste helft op voorsprong komen. Hazard beging in het strafschopgebied een lichte duw in de rug van Amallah en penalty. Aanvoerder Emond zette zich achter de bal maar Badiashile ging naar de goede hoek en er was een attente Taravel als eerste bij de bal om te ontzetten. Het bleef ondertussen regenen in het Jan Breydelstadion en stond het na ruim een half uur nog altijd 0-0. Ook toen een lage schuiver van De Belder naast ging. Aan de overzijde moest Badiashile dan weer zijn vuisten gebruiken op een schot van Bastien, na een mooie actie van Lestienne. Een enthousiast Cercle ging na de eerste helft met een 0-0 de kleedkamers in

In de tweede helft was er meteen een goede actie van een gretiger gestart Standard. Gavory bracht vanop links een schot dat voorlangs ging. Bij Cercle ging een schot van Saadi dan weer op de vuisten van Bodart. Zo bleef het wachten op het eerste doelpunt. Ook nadat een lage schuiver van Peeters naast het doel ging. Opnieuw opwinding. Dit keer bij een schot van Amallah van Standard dat via de vuisten van Badiashile in hoekschop ging. Meteen daarna Bodart met een knappe reflex op een trap van Hoggas. Beide keepers speelden tot dan een hoofdrol en werd bij de bezoekers Carcela op het uur ingebracht. Na zestig minuten voetbal werd Saadi in de rug van de verdediging gespeeld. Zijn schot met rechts ging voorlangs.

Mboula kreeg bij groen-zwart zijn eerste speelminuten. Hij kwam in de plaats van de moe gestreden Hoggas. In de 71ste minuut volgde dan toch eens een actie van Carcela. Zijn plaatsbal werd door Badiashile in hoekschop geduwd. Standard ging meer op zoek naar winst, want ook Limbombe kwam als gewezen speler van Club het voor hem vertrouwde terrein op. Zoals gebruikelijk op de eerste speeldag eiste de vermoeidheid in het laatste kwartier zijn tol, vooral bij Cercle met krampen. Tot overmaat van ramp werd ook De Belder geblesseerd afgevoerd. Er kwam ook meer ruimte, maar weinig leken daar tien minuten voor affluiten gebruik van te maken. Dan maar op stilstaande fasen proberen. Saadi zijn vrije schop ging over. Die van Kosanovic in de muur.

In de slotfase viel dan toch het verdict. Na balverlies van Mboula kwam de bal bij Carcela. Die had een gemeten voorzet in huis op het hoofd van Emond die hoger ging dan Serrano en 0-1. De linksachter werd kort nadien met een tweede gele kaart uitgesloten en Limbombe zette in de allerlaatste minuut de overdreven 0-2 op het bord. Groen-zwart trekt volgend weekend naar de kust voor een derby op KV Oostende.