Bij Cercle hield trainer Mercadal grotendeels het vertrouwen in de elf die op de vorige speeldag voor drie belangrijke punten zorgden tegen Waasland-Beveren. Er werden wel drie wissels doorgevoerd. Fiore verving de geblesseerde Serrano op de rechtsachter. Mboula en Donsah bleven op de bank. In hun plaats startten Coulibaly en Gory. De Zuid-Afrikaanse spits Foster was tevens wisselspeler, voor Panzo kwam een selectie nog te vroeg. Bongiovanni, Hoggas en Kanté kregen geen selectie. Voor hen wordt maandag op de laatste dag van de transferperiode vermoedelijk naar een oplossing gezocht. Kanté zou geleend worden aan het Franse Le Mans.

Enige vermoeidheid na de Europese kwalificatie eerder op de week was bij de thuisploeg niet merkbaar. Gent zette meteen druk en bij Cercle lieten vooral Peeters en Kouamé zich opmerken. Doelrijpe kansen waren er echter niet, tot in minuut elf Depoitre op aangeven van David de bal in het dak van het doel schoot. Voorafgaand was er echter wel knullig balverlies van Hazard.

Meteen na de openingstreffer kwam Cercle al op gelijke hoogte. Fiore en Gory rolden de flank op en Peeters kopte een gemeten voorzet in doel. Twee kansen en meteen twee goals. Net voor het halfuur bleef Gent efficiënt en scoorde het in drie minuten twee keer. David kopte een voorzet van Depoitre aan de eerste paal voorbij een grabbelende Badiashile. De jonge Canadees scoorde kort daarna nog eens. Dit keer was Castro-Montes de aangever.

Net voorbij het halfuur voorkwam de doelman van Cercle erger toen hij een knappe save in huis had op een schot van Kvilitaia. Groen-zwart kon daar weinig tegenover zetten. Net voor de rust was er toch even Saadi, maar die wachtte te lang om voor gevaar te kunnen zorgen.

Bij aanvang van de tweede helft bleef Hazard in de kleedkamer. Donsah kwam in zijn plaats. Dat veranderde echter niet veel in het spelpeil van Cercle en Gent leek de zaak onder controle te hebben. Bij de thuisploeg viel een kopbal van Plastoen te noteren. Aan de overzijde was er een slap schot van Saadi op de vuisten van Kaminski. De Algerijn, teveel zonder steun en eenzaam in de spits, werd na ruim een uur voetballen door de 18-jarige Zuid-Afrikaan Foster vervangen. Die nam Kaminski onder vuur en een tackle van Plastoen zorgde ervoor dat de tweede Cercle-goal er niet kwam.

Kort daarvoor kopte Depoitre over het doel van Badiashile. De geleende doelman van AS Monaco had later nog een redding in huis op een vrije trap van Dompé.

In de slotfase kwam Cercle nog eens opzetten. Peeters kwam dicht bij zijn tweede treffer na een mooie actie van Foster. De Limburger scoorde in de toegevoegde tijd toch zijn tweede van de avond toen zijn vrije trap via het hoofd van Kubo voorbij Kaminski in doel verdween. Zo werd de einduitslag nog 3-2.

Bij Cercle komt de interlandbreak zeker niet ongelegen. Er is tijd om de geheel nieuwe ploeg op elkaar af te stemmen en maandag, op de laatste dag van de transferperiode, de nodige en vooral ervaren versterking binnen te halen. Over twee weken is er de Brugse derby met groen-zwart als thuisploeg. (ACR)

Cercle Brugge: Badiashile, Biancone, Ueda, Dabila, Fiore, Hazard (46' Donsah), Kouamé, Peeters, Coulibaly, Gory (79' Balikwisha), Saadi (66' Foster).

Doelpunten: 11' Depoitre 1-0, 15' Peeters 1-1, 24' David 2-1, 27' David 3-1. 90+2' Peeters 3-2.

Gele kaarten: 30' Peeters, 45' Kouamé, 53' Saadi, 78' Fioré.

(ACR)