Cercle Brugge verliest in Frankrijk van Auxerre

© belga
Redactie KW

Groen-zwart vertoeft op ministage in Auxerre. Vrijdagavond speelde men tegen de plaatselijke tweedeklasser. Cercle Brugge verloor met 1-0.

Voor hun jaarlijkse galawedstrijd nodigde AJ Auxerre vrijdagavond Cercle Brugge uit in het Abbé Deschampsstadion. Bij de thuisploeg speelde Carlens Arcus het eerste uur mee. Deze verdediger uit Haïti werd in de zomer van 2017 door Cercle in huis gehaald. Hij kwam toen enkel in actie in de beker tegen Temse en vertrok twee maanden later naar Auxerre. Groen-zwart is met 28 spelers in de Franse stad aanwezig. Cercletrainer Mercadal is nog op zoek naar zijn basiself die de competitie kan aanvatten, volgende week zaterdag tegen Standard. Er werd daarom voor de spelers die vrijdag niet in actie kwamen nog een bijkomende oefenwedstrijd ingelast in Auxerre, zaterdag tegen de B-ploeg. Deze eindigde op 1-1. Thibo Somers zorgde voor de gelijkmaker.

Doelpogingen aan weerszijden

In de beginfase van de eerste wedstrijd waren er aan weerszijden wat doelpogingen. Een daarvan voor Cercle was een diepe pas van Dabila richting Saadi. Hij kon echter niet besluiten. Op het kwartier kwam ook de thuisploeg tot een scoringskans. Na balverlies van Deuro ging een schot van Sakhi net naast het doel. Auxerre kwam meer opzetten en Badiashile had een goede actie in huis om Arcus het scoren te beletten. Voor de rust kon Hazard een foute inspeelpas van de doelman met een lob niet afwerken en geraakte een schot van De Belder niet voorbij de keeper.

Bij aanvang van de tweede helft voerde Mercadal twee wissels door. Peeters en Mboula voor Deuro en De Belder. Cercle kwam met goede intenties voor de dag, maar de tegenaanvallen van Auxerre waren vlijmscherp. Badiashile en Ueda konden in eenzelfde fase de bal ontzetten en aan de overzijde werd een schot van debutant Peeters door de doelman gepareerd. Kort daarna kon Taravel tot twee keer toe een schot van Sakhi blokken. Bij zijn derde opeenvolgende poging was het wel raak: 1-0.

Peeters met de assists

Peeters zorgde nadien nog voor enkele assists, maar zowel Mboula als Dabila konden niet scoren. In het slot van de wedstrijd kreeg Cercle opnieuw met Mboula en de ingevallen Bongiovanni de bal niet in doel en bleef het 1-0.

Cercle Brugge wil in de huidige transferperiode nog minstens drie nieuwe spelers binnenhalen. Deze week vertrok de Italiaanse jeugdinternational Nicolo Cudrig naar AS Monaco dat hem begin vorig seizoen bij Udinese weghaalde en bij Cercle stalde waar hij bij de beloften speelde.

(ACR)

Cercle Brugge speelde in Auxerre met Badlashile, Dabila, Ueda, Taravel (85′ Omolo), Serrano, Deuro (46′ Peeters), Kouamé, Hoggas (65′ Bongiovanni), Hazard, Saadi (75′ Deman), De Belder (46′ Mboula).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier