Cercle Brugge verliest alsnog een punt op Standard

Een ontgoochelde Guillaume Hubert. © belga

Een opnieuw verdienstelijk groen-zwart komt op Sclessin dankzij een mooie goal van Omolo op gelijke hoogte maar in de toegevoegde tijd zorgt Avenatti voor 2-1.

Bij Cercle ontbrak Taravel door een blessure. Saadi werd naar de bank verwezen en zo koos Storck ervoor om zonder een diepe spits de wedstrijd aan te vatten. Omolo kwam in de basiself en ook de jonge Cassaert maakte zijn debuut. Hazard stond voorin en was in de aanvangsfase meteen bedrijvig. Een schot van hem ging voorlangs, een andere trap richting doel mikte hij op Bodart. De keeper van Standard stond meteen daarna op de goede plaats bij een schot van Somers. Van dan af kwam de thuisploeg wat meer opzetten. Mpoku werd wegens buitenspel afgevlagd en even voor het halfuur was het dan toch prijs toen Amallah een mooie collectieve aanval kon afronden. Cercle had enigszins meteen een reactie in huis, maar het schot van Peeters ging over.

Johanna Omolo viert zijn doelpunt.
Johanna Omolo viert zijn doelpunt.© BELGA

In de laatste tien minuten van de eerste helft ging Standard dan maar nadrukkelijk op zoek naar een dubbele score. Oulare kreeg drie keer een gelegenheid maar kon niet afwerken. Gelukkig wel voor Cercle dat zo met 1-0 de rust inging.

Net als in de eerste helft nam Cercle via Hazard meteen het initiatief. Iets voor het uur werd een schot van Peeters afgeblokt en knalde aan de overzijde Bastien naast het doel. Even later was Amallah bij zijn tweede goal maar trapte hij naast de bal. Cercle gaf zich ondertussen niet gewonnen. Foster kon een tegenaanval niet afwerken en Donsah vond Bodart op zijn weg.

Deksel op de neus

Een kwartier voor tijd lukte het dan toch voor de bezoekers. Standard kreeg een hoekschop niet goed weg en Omolo zorgde met een knappe omhaal voor de gelijkmaker. Een minuut later zat er zelfs meer in, maar Foster trof ongelukkig de paal. Het thuispubliek begon te morren en Panzo knalde in de slotfase in de rebound op een schot van Saadi over doel. Als je zo morst met de kansen, valt de goal meestal aan de andere kant. En zo geschiedde. Avenatti ronde een omschakeling af. Standard haalde opgelucht adem. Cercle bleef met lege handen achter.

Groen-zwart blijft onderin met drie punten minder dan Waasland-Beveren. Op KV Oostende telt groen-zwart nu zeven punten achterstand. Volgende zaterdag komt in het Jan Breydelstadion landskampioen KRC Genk op bezoek.

(ACR/ foto’s BELGA)

Cercle Brugge: Hubert, Biancone, Ueda, Cassaert (46′ Foster), Ueda, Dekuyper (75′ Saadi), Omolo, Somers, Peeters, Donsah, Hazard (64′ Gory).

Doelpunten: 28′ Amallah 1-0, 75′ Omolo 1-1, 90+2 Avenatti 2-1.

Gele kaarten: 47′ Omolo, 64′ Foster.