Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro profclubsclubs die een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten, op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten. De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury. Die analyseert de beleidsplannen, werkverslagen en de analyse van de werking van de clubs.

"Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs de belangrijkste doelstelling van ons maatschappelijk beleid. We willen dat clubs in de lokale gemeenschap een maatschappelijke rol opnemen, naast hun sportieve activiteiten. Clubs moeten hun middelen en positie die ze innemen in de samenleving inzetten voor projecten en partnerschappen met een duurzame sociale doelstelling", aldus Stijn Van Bever, CSR-manager van de Pro League.

"Om deze rol op te nemen, worden ze begeleid door de Pro League en door enkele partnerorganisaties. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Naast de begeleiding, werken we ook motiverend. Zo worden clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid, met dit label beloond."

Behalve Cercle Brugge, STVV en Eupen, grepen ook 1B-clubs Lommel, Union en Tubeke naast het label. Ten opzichte van vorig jaar zijn de nieuwkomers RSC Anderlecht, Zulte Waregem en Moeskroen.

(Belga)

Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro profclubsclubs die een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten, op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten. De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury. Die analyseert de beleidsplannen, werkverslagen en de analyse van de werking van de clubs."Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs de belangrijkste doelstelling van ons maatschappelijk beleid. We willen dat clubs in de lokale gemeenschap een maatschappelijke rol opnemen, naast hun sportieve activiteiten. Clubs moeten hun middelen en positie die ze innemen in de samenleving inzetten voor projecten en partnerschappen met een duurzame sociale doelstelling", aldus Stijn Van Bever, CSR-manager van de Pro League. "Om deze rol op te nemen, worden ze begeleid door de Pro League en door enkele partnerorganisaties. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Naast de begeleiding, werken we ook motiverend. Zo worden clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid, met dit label beloond."Behalve Cercle Brugge, STVV en Eupen, grepen ook 1B-clubs Lommel, Union en Tubeke naast het label. Ten opzichte van vorig jaar zijn de nieuwkomers RSC Anderlecht, Zulte Waregem en Moeskroen.(Belga)