Cercle Brugge steunt Brugse zorgsector én kondigt contractverlenging Miguel Van Damme aan

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In woonzorgcentrum Ter Potterie werden deze namiddag door Cercle Brugge 28 tablets en liefst 11.500 door cartoonist Marec ontworpen bedankingskaartjes aan de zorgsector geschonken. Tegelijk kondigde De Vereniging ook een contractverlenging van hun tegen leukemie vechtende keeper Miguel Van Damme aan.

Ook nu de coronamaatregelen soepeler worden en het aantal besmettingen blijft Cercle Brugge zich inzetten voor wie het moeilijk heeft of gehad heeft door deze crisis. Dinsdagnamiddag kwam ‘de vereniging’ in woonzorgcentrum Ter Potterie dan ook een ‘hart onder de riem afleveren’.

Crowdfunding

“Ook na de lockdown wil Cercle Brugge met haar supporters een sociale en maatschappelijke rol blijven opnemen. De voorbije weken lanceerden we samen met onze fans diverse initiatieven om de zorgsector en bewoners van woon-zorgcentra tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. We startten met Cerclefans Thomas De Nys, Stijn Debyser en Lars De Coster onder meer een crowdfunding op, VAK213 organiseerde een online quiz en Cercle zelf veilde de wedstrijdshirts van de A-kern”, vertelde Cercle-voorzitter Vincent Goemaere.

“Na een rondvraag bij de Brugse woon-zorgcentra, werd het duidelijk dat er nog andere noden waren. De mensen verlangden naar een symbolische ‘dankjewel’ aan de zorgverstrekkers, en de vraag naar tablets nam toe. We zijn met onze fans, IT-partner CB-IT en Liantis op de kar gesprongen en hebben de opbrengst van de crowdfunding én shirtverkoop in die zaken geïnvesteerd.”

Bedankingskaarten

Cartoonist Marec ontwierp exclusieve bedankingskaarten, die onder het zorgpersoneel en de WZC-bewoners verdeeld worden. Daarbovenop schenkt Cercle Brugge nog 28 tablets aan Brugse woon-zorgcentra. Ook WZC Ter Potterie ontving dinsdag zo’n ‘dankjewel’, in aanwezig van het Cerclebestuur en een aantal Brugse politici zoals burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (SP.A)

Miguel Van Damme

Het Cercle-bestuur had echter nog ander bijzonder goed nieuws bij. Doelman Miguel Van Damme (26), die nog steeds herstellende is van leukemie, zette namelijk zijn handtekening onder een nieuw contract bij Cercle Brugge. Van Damme gaat zo zijn achtste contractjaar in bij Cercle Brugge. “Cercle is één grote familie en Miguel, die al sinds 2013 voor Cercle uitkomt, is daar een belangrijk onderdeel van. Cercle is Miguel en Miguel is Cercle: onze sportieve remonte en het ‘blijven geloven in’ stonden de voorbije maanden meer dan ooit symbool voor zowel de situatie van Cercle als die van Miguel. Ik ben dan ook blij om nu te vernemen dat de gezondheid van Miguel positief evolueert: never give up!”, gaf voorzitter Vincent Goemaere nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier