Cercle Brugge staat voor belangrijke opdracht tegen OH Leuven

José Riga: "OH Leuven beschikt over spelers met ervaring in 1A." © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart ontmoet dinsdagavond in het Jan Breydelstadion OH Leuven en kan zich geen puntenverlies veroorloven om in het zog van leider Beerschot-Wilrijk te blijven.

Trainer José Riga selecteerde de volgende spelers voor de thuiswedstrijd tegen de Leuvenaars: Nardi, Van Damme, Carré, Taravel, Vanbelle, Palun, Lambot, Delacourt, Gaspar, Imorou, Sofranac, Koné, Vincent, De Schryver, Omolo, Garcia, Mexique, Mercier, Tormin, Crysan, Cardona, Robail, De Belder en Buyl. Technisch directeur François Vitali is op de website van de vereniging alvast duidelijk. “Op Union zag ik een wedstrijd met meerdere gezichten. Ik zag een ploeg met veel spelkwaliteit, maar ook een team dat bij momenten te weinig georganiseerd was. We waren deels dominant, maar ondergingen ook soms het spel. Ons objectief is om alles te verwezenlijken, liefst op een zo kort mogelijke termijn.”

OH Leuven doet het op verplaatsing niet zo goed. De laatste uitoverwinning dateert van december vorig jaar. Toch ziet trainer Riga in zijn tegenstander veel kwaliteiten. “Ze beschikken over spelers met ervaring in 1A.” De fusieclub kan niet rekenen op sterkhouders Aguemon en Watt, maar recupereert wel Gorius.

Vandenbussche en Rodas zijn bij Cercle voor de wedstrijd tegen OHL nog steeds onbeschikbaar. Bruno krijgt rust tot er een definitieve diagnose is over zijn blessure. Muyumba traint weer volop mee, maar mist nog wedstrijdritme. De middenvelder kwam maandagavond wel in actie met de beloften tegen Union, net als Mexique, Farias en Garcia Guillen. De beloften wonnen overigens met 2-0 dankzij doelpunten van Farias en Deman. Cercle Brugge- OH Leuven begint om 20.30 uur. Jan Boterberg is aangeduid als scheidsrechter.

(ACR)