Cercle Brugge speelt voor vierde keer op rij gelijk

Guévin Tormin scoorde het Cercle-doelpunt. © (Foto VDB)
Redactie KW

Groen-zwart komt in de tweede helft tegen Westerlo op 1-1, meer zat er voor de periodekampioen niet in.

Bij Cercle kregen spelers die de voorbije speeldagen weinig of geen speelminuten de voorkeur. De anderen kregen met het oog op de finale tegen Beerschot-Wilrijk rust. Koné, Delacourt en Mercier bleven met hun vier geleden kaarten uit voorzorg eveneens aan de kant. Naast De Schryver kreeg ook Vanhoutte als een speler uit de eigen jeugd een plaats op de bank. Bij Westerlo waren er wegens blessure ook enkele afwezigen, onder hen Oostendenaar Annys. Buyl, uitgeleend door Cercle, mocht niet aantreden.

De bezoekers namen van bij aanvang het initiatief en kwamen geregeld in de buurt van Cercledoelman Van Damme die zijn eerste competitieminuten kreeg. Hij moest iets voorbij het kwartier in de korte hoek op een vrije trap van Van Eenoo. De gewezen speler van Cercle mocht nadien een vrijschop nemen, deze werd goed verlengd door Heymans, maar de bal ging naast.

Voorbij het halfuur was het dan toch prijs voor de bezoekers. Opnieuw Van Eenoo kon vrij aanleggen met een volleyschot in de verste hoek. Een knap doelpunt en op dat moment meer dan verdiend voor de Kempenaars. Cercle acteerde met te weinig druk naar voor en bij momenten ongeconcentreerd. De spelers lieten de supporters letterlijk en figuurlijk in de koude en trokken met 0-1 naar de kleedkamer.

Twaalf wedstrijden niet verloren

Richting thuisaanhang ging het in de tweede helft beter voor groen-zwart. Zo was er De Belder na een hoekschop. Zijn achterwaartse trap scheerde de dwarsligger. In de tegenaanval die daarop volgde moest Van Damme goed plat op een achterwaartse kopbal van Naessens.

Het spel ging van dan af goed over en weer. Westerlo raakte nadien echter voor een kwartier de pedalen kwijt en kreeg via Tormin een eerste verwittiging toen hij in het strafschopgebied uit balans gebracht.

De Franse spits werd kort nadien goed gelanceerd door Omolo, kapte zich mooi vrij om uiteindelijk knap te besluiten: 1-1. Westerlo had nadien nog de beste mogelijkheden op winst. Zo was er een kopbal van Naessens naar De Ceulaer, Van Damme kwam goed uit doel. Naessens trapte in de slotfase naast en Osaguona kon zijn kopbal na een hoekschop van Van Eenoo weinig richting mee geven. Het bleef bij een billijk gelijkspel. Cercle gaat met twaalf wedstrijden ongeslagen op rij richting Beerschot-Wilrijk.

(ACR – Foto VDB)

Doelpunten: 33′ Van Eenoo 0-1, 71′ Tormin 1-1.

Cercle Brugge: Van Damme, Vanbelle, Echiejile, Xandao (68′ Bruno), Rodas, Labun, Omolo (84′ Muyumba), Hoggas, Gaspar, Tormin, De Belder (84′ Farias).

Westerlo: Van Langendonck, Van Den Bogaert, Biset, Dewaele, Soumah, Rommens, Heymans, Van Eenoo, Oto’o, Naessens, De Ceulaer (77′ Osaguona).

Gele kaarten: 66′ Omolo, 78′ Heymans.

Scheidsrechter: Gerets.