Cercle Brugge speelt 1-1 gelijk in Lommel

Met drie keer een bal op het doelkader voor de thuisploeg, komt groen-zwart goed weg.

Trainer Euvrard gaf bij Cercle tegen de verrassende leider in de Proximus League vleugelspits Galvez-Lopez een nieuwe kans. Hierdoor kwam Yagan centraal en moest Maertens, de voorbije wedstrijden in mindere doen, op de bank plaatsnemen. Ook de laatste nieuwkomer Diarra kreeg er een plaats, hierdoor werd Karel Van Roose het slachtoffer. De West-Vlaming werd niet geselecteerd.

Bij de thuisploeg was Valcke, de voorbije twee seizoenen bij Cercle in loondienst, invaller. Na een studieronde van tien minuten kwam er wat meer aanvalsdrift, met meteen een doelpunt. Galvez-Lopez kon zich op de linkerflank doorzetten, zijn voorzet werd door Kis in de verste hoek binnengetikt: 0-1. Luttele minuten later stond het opnieuw gelijk toen de Cercledefensie door De Bruyn in zijn hemd werd gezet, de Lommelse spits besloot naast Lentz in doel.

De thuisploeg, meteen met vertrouwen, trof daarop twee keer het doelkader, een eerste keer week Dewaele een schot af van Maletic. In de daarop volgende hoekschop trof Neven de staander. Aan de overzijde had Bertrams een reflex nodig op een kopbal van Bourdin en even later trof Lommel nog maar eens de paal, dit keer was het een vrije trap van Goossens. In de herneming stond Bourdin op de goede plaats. Zo bleef het gelukkig voor Cercle 1-1 aan de rust.

De tweede helft haalde echter niet meer het niveau van de eerste. Cercle kwam wel beter voor de dag en had meer balbezit. Op doelgevaar bleef het wachten. Yagan bracht voor het ingaan van het slotkwartier doelman Bertams nog even in actie. Naarmate de wedstrijd naar zijn einde ging, zakte ook het spelpeil. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde niets op en zo bleef het bij een gelijkspel.

Na afloop sprak trainer Euvrard van een terechte uitslag, iets wat de coach van Lommel tegensprak. Cercle staat met een vijf op twaalf en treft volgende zaterdag Union in eigen huis.