Cercle Brugge slikt nieuwe nederlaag bij Antwerp

Mbokani tekende voor de 2-1. © belga

Groen-zwart is op bezoek bij Antwerp met 3-1 de boot in gegaan en staat nu opnieuw, zij het gedeeld, laatste.

In vergelijking met de elf die aan de Brugse derby startten verdwenen Saadi en Fioré uit de basis. Hun plaats werd ingenomen door de jonge Zuid-Afrikaan Foster en Coulibaly. Cercle nam op de Bosuil meteen een goede start. Een schot van Donsah van buiten de zestien ging over doel en luttele minuten later bracht Gory groen-zwart op voorsprong.

VAR grijpt in

Zijn goal werd echter na een tussenkomst van de VAR door scheidsrechter Van Damme afgekeurd na voorafgaan handspel van Foster. Meteen daarna een eerste keer Antwerp met Mirallas die op Badiashile kon afgaan, maar niet kon scoren. Hij werd echter ook afgevlagd wegens buitenspel. De thuisploeg voerde de druk stilaan op. Mbokani werd door Taravel afgestopt en Badiashile stond op de goede plaats op een schot van Refaelov en ging goed plat op een lage schuiver van Defour. De gewezen Rode Duivel lanceerde kort daarna Lamkel Ze en dit keer moest de keeper van Cercle zich wel gewonnen geven: 1-0.

Antwerp op voorsprong en The Great Old ging meteen op zoek naar de tweede treffer. Hoedt trapte een vrije trap pal op de muur en Refaelov kon met de herneming maar weinig aanvangen. Cercle kreeg nog maar weinig kans om in de buurt van Bolat te komen tot een voorzet van Gory afweek op de voet van Arslanagic en hij zo zijn doelman verschalkte. Antwerp leek even van slag en Peeters rook zijn kans, hij krulde een bal net naast het doel en even later deed hij zo goed als hetzelfde op een vrije trap. Op slag van rust kwam Badiashile nog eens in actie op een trap van Haroun. Zo bleef het 1-1 aan de rust.

© BELGA

De tweede helft begon meteen met een mogelijkheid voor Antwerp. Badiashile stond even niet op scherp bij een vrije trap van Mirallas. Taravel stond gelukkig voor Cercle op de goede plaats. Uit een nieuwe aanval van de thuisploeg die daarop volgde was het wel raak. Mbokani kreeg wel erg veel ruimte op een vrije trap van Refaelov en zoiets laat de Congolese spits niet liggen. De VAR wilde die fase nog eens herbekijken, maar zag niets ongewoons en Antwerp kwam zo opnieuw op voorsprong.

Diezelfde Mbokani kreeg nadien een unieke mogelijkheid om de wedstrijd helemaal in een plooi te leggen. Badiashile voorkwam dit echter met een knappe redding. Het was slechts uitstel, want in minuut 70 scoorde Lamkel Ze zijn tweede van de avond. Mirallas liet een voorzet van Mbokani passeren en de spits uit Kameroen schoot de bal hoog in doel. Trainer Mercadal voerde bij Cercle een dubbele wissel door, met Hazard voor Donsah en Saadi voor Foster. Ook Mboula werd nog ingebracht maar groen-zwart was niet meer in staat om iets te forceren.

Door het gelijke spel van Waasland-Beveren komt Cercle op een gedeelde laatste plaats in de Jupiler Pro League. Volgende zaterdag wacht groen-zwart een degradatieduel in eigen huis tegen Eupen, voordien, dinsdagavond is er nog een wedstrijd in de zestiende finales van de Beker van België tegen US Rebecquoise. (ACR)

Antwerp- Cercle Brugge 3-1.

Doelpunten: 20′ Lamkel Ze 1-0, 35′ Arslanagic (own.) 1-1, 55′ Mbokani 2-1, 69′ Lamkel Ze 3-1.

Cercle Brugge : Badiashile, Biancone (80′ Mboula), Dabila, Taravel, Panzo, Coulibaly, Kouamé, Peeters, Donsah (70′ Hazard), Gory, Foster (71′ Saadi).

Gele kaarten : 71′ Taravel, 85′ Kouamé.