Cercle Brugge oefent gelijk tegen Dunkerque

© ACR

Cercle Brugge oefende vrijdagmiddag op hun trainingsveld, overigens voorzien van gloednieuwe dugouts, achter gesloten deuren tegen USL Dunkerque. Groen-zwart kwam in de slotfase op gelijke hoogte dankzij een strafschopdoelpunt van Hotic.

USL Dunkerque, de huidige nummer vijf uit de Franse Ligue 2, wordt gecoacht door Fabien Mercadal, vorig seizoen nog in de eerste competitiehelft trainer van groen-zwart. Ook De Belder kwam zijn gewezen ploegmaats even goedendag zeggen.

De nieuwe technisch directeur van Cercle, de 28-jarige Mexicaan Carlos Aviña Ibarrola, is reeds in Brugge gearriveerd, maar hij woonde de wedstrijd niet bij. Hij kwam begin deze week in ons land en verblijft nu negen dagen in quarantaine vooraleer hij bij groen-zwart definitief aan de slag kan.

Weinig kansen

Trainer Clement wilde bij Cercle vooral spelers aan de wedstrijd laten beginnen die de voorbije vier competitiematchen nog maar weinig aan spelen toekwamen. De laatste nieuwkomer Kanouté bleef op de bank, maar kwam er na de rust wel in.

Het spel ging in het eerste half uur goed over en weer, zij het zonder echte doelkansen. In minuut 35 kwamen de bezoekers dan toch zeer dicht bij een goal. Na een goede actie op rechts kon Bates centraal achterin nog goed tussenkomen, maar in de rebound stond Boudaud moederziel alleen. De Fransman besloot echter naast het doel. Dunkerque behield van dan af licht overwicht, evenals het grootste gedeelte van de tweede helft.

Late gelijkmaker

Er werden ondertussen langs weerszijden veel wissels doorgevoerd. Clement wilde bij Cercle duidelijk iedereen laten spelen en dat zorgde ervoor dat ze bij de thuisploeg opnieuw wat moesten zoeken. Dit speelde duidelijk in de kaart van de bezoekers. Warleson moest enkele keren gepast tussenkomen. Uiteindelijk viel de goal dan toch via de ingevallen Vialla. Die pakte meteen daarna nog uit met een gevaarlijk schot dat maar net naast ging. Zo bleef het bij 0-1. Tot in de voorlaatste minuut Hotic zijn kans ging, maar van de sokken werd gelopen. Strafschop en die elfmeter werd door de Bosnische aanvaller zelf omgezet: 1-1. Volgende week zondag speelt Cercle Brugge op Anderlecht. (ACR)

Cercle Brugge : Warleson (70′ Goblet), Vetinho (70′ Hotic), Bates (70′ Ueda), Raux-Yao, Corryn, Musaba, Dekuyper (46′ Kanouté), Deuro (70′ Dekuyper), Koshi (70′ Vanhoutte), Gory (60′ Decostere), Hotic (46′ Ugbo).