Cercle Brugge maakt werk van de toekomst

Van links naar rechts herkennen we Ayron Verkindere, Matthieu Maertens en Gilles Dewaele
Redactie KW

Cercle Brugge heeft het contract van drie jongeren uit de eigen jeugd verlengd met drie seizoenen plus een jaar met optie. Mathieu Maertens, Gilles Dewaele en Ayron Verkindere zullen zeker tot 2018, mogelijks tot 2019 de groen-zwarte kleuren verdedigen.

De onderhandelingen met de drie West-Vlaamse jonge beloftevolle jongeren waren in anderhalve week rond. “Het geloof in deze spelers is groot en de vereniging vond het dan ook tijd om hun contracten open te breken, of te verlengen en te verbeteren”, klinkt het bij Cercle Brugge.

Gilles Dewaele (19) uit Wenduine lag sowieso nog één seizoen onder contract, gezien groen-zwart zijn optie eind maart al lichtte. Mathieu Maertens (20) had nog een contract voor twee seizoenen. “Het is voor ons een teken dat Cercle met de jeugd wil werken”, reageert de jonge Gistelnaar.

Ayron Verkindere (17) uit Moorslede zijn verbintenis liep nog voor één seizoen, met de mogelijkheid tot één extra seizoen. “Cercle kwam met een verbeterd voorstel. Waarom zou ik dan niet tekenen. Dit is een signaal naar de buitenwereld. Ik zie dat Mathieu en Gilles binnen de eerste ploeg speelkansen krijgen. Het is nu aan mij om te zorgen dat ik die kansen ook krijg”, aldus Verkindere die deel uitmaakt van de nationale selectie U18 en vanaf 26 april in Suwon, Zuid-Korea deelneemt aan een tornooi. “Het gaat om The Dream Cup met wedstrijden tegen het gastland, Frankrijk en Uruguay. Ik weet echter nog niet of Cercle mij dan zal vrijgeven.”

Deze drie jonge spelers, die in de eigen jeugd frequent samen speelden en met het bureau Jacques Lichtenstein hetzelfde management hebben, kiezen dus voluit voor het verhaal van groen-zwart. “We zijn tevreden dat er nu duidelijkheid is over onze toekomst en we kunnen ons nu volledig op het sportieve concentreren. Aan de buitenwereld willen we ook op die manier tonen dat we in dit Cercle vertrouwen hebben”, weet Gilles Dewaele. “We geloven steevast in het behoud en dat zal ook zo wel zijn. Als we morgen winnen tegen Lierse zetten we een grote stap.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier