Cercle Brugge maakt ruime selectie bekend voor West-Vlaams duel tegen KSV Roeselare.

Jordy Gaspar en Lambot vieren na het doelpunt van Gaspar. © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge gaat zondag op zoek naar eerherstel op het veld van KSV Roeselare. Na het verlies tegen Beerschot-Wilrijk en het daaropvolgend mislopen van de eerste plaats, trekt groen-zwart naar Schiervelde.

Muyumba, Delacourt en Vanbelle zijn nog steeds geblesseerd. Vagner, maandag goed voor twee goals met de beloften, heeft last van een pijnlijke schouder en moet tevens verstek geven. Er zijn geen geschorsten, want Omolo kreeg na zijn rode kaart van zondag een voorwaardelijke schorsing en een boete.

Bij groen-zwart begonnen alle spitsen de voorbije vijf speeldagen aan een competitiematch, met uitzondering van Dylan De Belder. De topschutter van vorig seizoen in de Proximus League verzamelde tot op heden slechts minuten als invaller. Misschien krijgt hij zondag van bij aanvang zijn kans.

Cercle moet met 25 nieuwe spelers een ploeg bouwen en zoiets vergt tijd. De huidige cijfers zijn momenteel te weinig voor een ploeg met titelambities. “Ons objectief is om de beste te zijn, eerste worden is zeker onze bedoeling“, stelt technisch directeur François Vitali op de website van groen-zwart. “We kregen de middelen om competitief te zijn. Niet enkel het talent telt om iets te bereiken, ook de inspanningen die men levert.” “We hebben eigenlijk niet veel gekocht. We rekruteerden veel spelers. Het is belangrijk een nieuw hoofdstuk te schrijven. We zoeken naar competitieve, ambitieuze mensen om onze doelen te bereiken. Plus: een tweede as in het nieuwe project van Cercle is dat de jeugdopleiding een centraal element vormt in onze verwezenlijkingen“, aldus Vitali.

Dit zijn de namen bij Cercle voor zondag: Nardi, Taravel, Koné, Vincent, Farias, Palun, Bruno, Buyl, Tormin, Crysan, Rodas, Cardona, Omolo, Van Damme, Mexique, Lambot, Guillen Garcia, Robaïl, Vandenbussche, De Schryver, Gaspar, Imorou, De Belder, Mercier en Sofranac.

De selectie van KSV Roeselare wordt pas zaterdag bekendgemaakt, na de training.

De wedstrijd op Schiervelde heeft zondag plaats om 16.00 uur. Wesley Alen werd aangeduid als scheidsrechter. Hij zal worden bijgestaan door Jeroen Walschap, Ruben Wyns en de vierde official Ben Mesotten.

(ACR)