Cercle Brugge maakt degradatiestrijd opnieuw spannend na eerste uitwinst

Kevin Hoggas lukte het enige doelpunt van de wedstrijd. © belga

Kevin Hoggas zorgt met een vrije trap voor de enige goal op Stayen. Door de winst op STVV komt groen-zwart tot op drie punten van Waasland-Beveren en vier punten op KV Oostende.

Trainer Bernd Storck verzamelde deze week zijn groep op een kunstgrasveld om de wedstrijd op Stayen ideaal te kunnen voorbereiden. Door het verlies eerder op de avond van Waasland-Beveren bij stadsgenoot Club kreeg groen-zwart er alvast een extra motivatie bij. Bij Cercle werd Hazard in de basis vervangen door De Belder. Centraal achterin was Dabila geschorst, zijn plaats werd ingenomen door Panzo.

Er stak alvast een strakke wind in de Limburgse fruitstreek en onder impuls van ruim vijfhonderd meegereisde fans begonnen de bezoekers het gretigst aan de wedstrijd. Dit leverde in de aanvangsfase meteen een dot van een kans op voor Cercle, maar Eppel koos echter de verkeerde hoek om het leer in de goal te duwen. Aan de overzijde was er een schotje van Durkin. Op het kwartier was er opnieuw een unieke mogelijkheid. Dit keer vergat De Belder het af te maken of beter was misschien, om oog in oog met doelman Steppe, de vrijstaande Eppel aan te spelen.

Brilscore aan de rust

Cercle bleef tot dan de betere ploeg. Iets voor het halfuur kwam ook STVV nog eens dreigen. Colombatto zorgde mede door de wind voor een vrije trap tot bij de tweede paal. Suzuki kon koppen, maar de meegekomen Eppel stond op de goede plaats om de eerste goal van de wedstrijd te verhinderen. Kort voor de rust vergat Cercle dan weer om te scoren. Opnieuw via Eppel. Via Steppe hobbelde de bal voorlangs. Zo gingen beide teams, die in de eerste helft zeker niet het niveau van de vorige speeldag haalden, met een 0-0 de rust in.

© BELGA

Bij aanvang van de tweede helft bleef Panzo, reeds met geel achter zijn naam, in de kleedkamer. Ueda kwam in zijn plaats. In de eerste vijf minuten kregen beide ploegen een unieke mogelijkheid, maar zowel Eppel als Suzuki stonden buitenspel. Kort daarna moest de doelman van STVV uitpakken met een knappe save op een kopbal van Chatziisaias na een hoekschop van Ueda. En ook een poging van Hoggas werd gekeerd door Konaté. De doelpunten bleven uit en zo bleef het spannend op Stayen. Ook wanneer balverlies in het middenveld bij Cercle een counter opleverde voor de thuisploeg. Botoka zijn bal ging gelukkig voor Cercle langs de verkeerde zijde van de paal buiten.

Geen groot slotoffensief van STVV

Iets voorbij het uur kwam die eerste goal er dan toch. Hoggas zette zich achter een vrije trap en bracht de bal enig mooi in de hoek. 0-1 en dat was op dat moment verdiend voor Cercle. Groen-zwart stond opnieuw op voorsprong, de zoveelste keer de voorbije weken, benieuwd of ze het dit keer konden vasthouden. Luttele minuten later was er opnieuw een vrije trap voor de bezoekers. Velkovski trapte over. Met nog een kwartier kwam er uiteraard meer druk van de thuisploeg. Colidio mikte naast de paal, maar meer dan een flauw slotoffensief zat er niet in voor STVV.

Cercle wint voor de eerste keer dit seizoen een uitmatch en pakt in de degradatiestrijd drie gouden punten. Onderin heeft groen-zwart nu nog drie punten minder dan Waasland-Beveren en vier minder dan KV Oostende. Komende zaterdag speelt Cercle op Moeskroen. Waasland-Beveren moet naar Mechelen, Oostende speelt thuis tegen Zulte-Waregem.