Cercle Brugge legt jeugdspelers vast

De 17-jarige Olivier Deman.
Redactie KW

Groen-zwart heeft met vier beloftevolle jongeren uit de eigen jeugdopleiding een akkoord om een verbintenis te ondertekenen.

Dat werd vrijdag bekendgemaakt voor aanvang van de wedstrijd tegen OH Leuven.

Charles Vanhoutte (18) uit Kortrijk zette reeds zijn krabbel onder een contract. Hij kwam van bij SC Wielsbeke bij de U14 van Cercle Brugge terecht. “Ik had het jaar ervoor ook al contact gehad, maar dan is de deal afgesprongen”, zegt jeugd hoofdscout Marc Van Opstaele. “Charles kreeg voortdurend goede rapporten waardoor ik het opnieuw geprobeerd heb, deze keer met goed gevolg. Hij is technisch een heel vaardige middenvelder die in zijn vroege jeugd zeer laat matuur was. Op een bepaald moment is hij omwille van zijn gestalte wat blijven hangen. Dan heeft hij een groeispurt gekend en heeft hij zonder problemen de U16 achter zich gelaten en meteen naar de U17 doorgeschoven, waar hij zonder problemen meedraaide.” Charles komt dit seizoen voor de beloften uit.

Gianni Swennen uit het Oost-Vlaamse Gavere wordt deze maand 17 jaar. Hij is een spits die een paar jaar geleden van SK Deinze kwam. “Hij is groot en sterk en weet zeker het doel staan. Hij heeft toekomstmogelijkheden. Andere eliteploegen waren ook in hem geïnteresseerd, maar hij is gelukkig gebleven”, weet de hoofdscout.

Olivier Deman (17) uit Knokke-Heist ruilde destijds Cercle voor Club Brugge (U10 tot en met U14) en keerde begin vorig seizoen terug. Hij is een aanvallend ingestelde middenvelder, speelt ook zijn matchen op de 7 en soms de 11. Hij is technisch en een jongen met een zeer goede mentaliteit”, vindt Van Opstaele.

Francis Cathenis (18) uit Oostkamp is een typische linksachter. Hij heeft van het viertal de langste staat van dienst bij Cercle en begon dit seizoen aan zijn tiende jaar. “Ik ben bij de U10 begonnen met Mario Kreeft als trainer”, herinnert Francis. “Als linksvoor, daarna werd ik linksmidden en sedert de U13 fungeer ik als linksachter. Dat is de positie waar ik het liefst sta. Ik kan er zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten, de flank aflopen en assists geven”, aldus de belofte van Cercle die de voorbije weken deel uitmaakte van de wedstrijdkern van de eerste ploeg.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier