Cercle Brugge leent Alimami Gory uit aan Troyes

© belga
Redactie KW

Cercle Brugge heeft Alimami Gory voor één seizoen (met aankoopoptie) uitgeleend aan Troyes. Dat meldden beide clubs maandag.

De 24-jarige Alimami Gory kende zijn opleiding bij Le Havre, in zijn geboortestad, waar hij ook zijn eerste professionele contract tekende in mei 2016. De Malinese international verliet de Ligue 2-club voor Cercle in 2019 en tekende toen voor vier jaar. Dit seizoen speelde hij twee wedstrijden voor Cercle Brugge. De spits keert nu terug naar de Ligue 2. Troyes is momenteel zesde in de Franse tweede klasse.

Twee goals

Gory kwam dit seizoen niet meer zoveel in actie en moest tevreden zijn met twee invalbeurten. In de vorige competitie kwam hij 19 keer in actie voor groen-zwart en scoorde twee keer. “We denken dat dit de beste oplossing is voor beide partijen, zowel voor Cercle als de speler zelf”, klinkt technisch directeur Carlos Avina. “Zoals iedereen weet is het opleiden van spelers essentieel in dit project. Ali is een belangrijke speler en investering voor ons. Soms kan je niet zelf verder gaan met de opleiding en moet je elders zoeken om die ontwikkeling verder te zetten. Voor ons is het belangrijk dat hij speelminuten kan krijgen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier