Cercle Brugge klopt eersteklasser Westerlo

Pierre Bourdin in duel met Thibaut Van Acker, vorig seizoen nog ploegmaats. © Foto ACR
Redactie KW

Arne Naudts was met een hattrick de grote man bij de Bruggelingen.

Cercle Brugge was voor de tweede keer in een week tijd te gast in Oudenburg. Woensdag was voor ruim tweehonderd supporters eersteklasser Westerlo de tegenstander. De ploeg uit de Kempen, getraind door Bob Peeters, werkt momenteel een stage af in Knokke. Tussen de lijnen stond ondermeer Thibaut Van Acker als testspeler. De Oost-Vlaming was einde contract bij Cercle en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Nog bij Westerlo in de verdediging Hervé Matthys. De Bruggeling genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Cercle om dan via Club Brugge naar Anderlecht te trekken. Nu wordt hij aan Westerlo uitgeleend.

Cercletrainer Euvrard koos met enkele uitzonderingen voor een typeploeg. Groen-zwart greep Westerlo van bij aanvang naar de keel en bracht met veel vechtlust goed voetbal op de mat en veel beweging zonder bal. Dit resulteerde in een achterwaartse kopbal van Bourdin op de paal en een knap schot van Galvez-Lopez die al even mooi werd gered door doelman Van Langendonck. Op het halfuur kwam Cercle verdiend op voorsprong. Naudts rondde een mooie aanval af door overhoeks aan de verste paal binnen te trappen. De spits lag op slag van rust aan de basis van de tweede goal. Hij lanceerde op links Galvez-Lopez die bediende Naudts die knap in doel besloot.

Aanwinst Niels Coussement (groen) in duel met Raphael Leconte.
Aanwinst Niels Coussement (groen) in duel met Raphael Leconte.© Foto Coghe

Naudts voor drie

De tweede helft was nog maar amper begonnen en De Ceulaer trapte de 2-1 tegen de touwen. Westerlo was duidelijk agressiever uit de kleedkamer gekomen. Maar het gelijke spel kwam er niet. Ook niet nadat Peeters voor tien nieuwe veldspelers koos en er bij Cercle zeven andere spelers werden ingezet. Naudts maakte in de slotfase zijn hattrick compleet en dit terwijl concurrent Mohamed Tchité, op proef bij Cercle, op de tribune zat toe te kijken.

Cercle won met 3-1 en speelt zaterdag 9 juli om 18.00 uur in Lichtervelde tegen AA Gent. (ACR)

Cercle Brugge- Westerlo 3-1

Doelpunten : 29′ Naudts 1-0, 45′ Naudts 2-0, 49′ De Ceulaer 2-1, 89′ Naudts 3-1.

Cercle Brugge : De Bie, Khcbab (63′ Coussement), Bourdin, Dewaele (60′ Janssens), Coussement (60′ Dildick), Van de Velde (60′ Simoens), Maertens (60′ Van Roose), Fabris (60′ Jutten), Haroun (60′ De Schryver), Galvez-Lopez (60′ Yagan), Naudts.

Westerlo startte met : Van Langendonck, Daems, Henkens, Lecomte, De Ceulaer, Hyland, MacDonald, Ruyssen, Manias, Matthys, Van Acker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier