Cercle Brugge keert met lege handen terug uit Charleroi

© (Foto Belga)

Groen-zwart beleeft ook speeldag negentien zonder punten. Cercle verliest met 3-0 op Mambourg en blijft onderin zoeken naar aansluiting met Waasland-Beveren. Het verschil tussen beide ploegen blijft wel drie punten.

Charleroi was reeds acht matchen ongeslagen waarvan het er zes won. Cercle zette de strijd voor het behoud verder. Hubert was nog niet voldoende hersteld na zijn botsing op de vorige speeldag en werd in het Cercledoel vervangen door Hassen. Ook Omolo was out, terwijl Gory op de bank startte. Coulibaly en Dabila kwamen in de basis. Voor het overige waren het de negen andere spelers van tegen KRC Genk.

De thuisploeg nam van bij aanvang het initiatief en dat leverde meteen een schot op van Henen, maar Hassen stond bij zijn debuut meteen goed te keepen. Luttele minuten later was de concentratie wat zoek bij Cercle en na een snelle inworp van Rezaei legde Gholizadeh de bal vanaf de achterlijn tot bij een goedgevolgde Bruno en 1-0. Kort na die goal werd het ei zo na 2-0. Hassen hield Cercle echter overeind bij een schot naar de verste hoek van Gholizadeh.

Charleroi kwam in het eerste halfuur niet echt in moeilijkheden en Storck greep bij Cercle meteen in door Dekuyper te vervangen door Foster. De thuisploeg bleef de match in handen houden, zij het zonder echt gevaarlijk te zijn en ook het tempo verdween zodat er voor de rust niet veel meer te beleven viel. Enkel Peeters kwam in de buurt van Penneteau op een voorzet van Somers, maar de keeper van Charleroi stond pal, zo ook in de rebound van diezelfde Peeters. Zo ging Cercle na een moeilijk eerste kwartier met de kleinste achterstand de rust in.

Maar net als in de eerste helft sloeg Charleroi in de tweede helft met een vroeg doelpunt toe. Na een knappe één-twee tussen Morioka en Gholizadeh gaf die laatste doelman Hassen het nakijken. Meteen daarna kon Cercle tegenscoren, maar het schot van Peeters, die vrij kon aanleggen, trof de paal. Jammer voor groen-zwart want Penneteau was geklopt. De bezoekers probeerden dus iets aan de achterstand te doen, maar er stak te weinig scherpte in hun offensieve acties.

Charleroi controleerde de match en zat al te denken aan de kwartfinale van dinsdag voor de beker van België in Waregem. Cercle bleef de wedstrijd ondergaan en kon amper, met uitzondering van een trap op de staander van Peeters, geen doelkans bij elkaar voetballen. De ingevallen Fall maakte met zijn team in het slot de pil nog zwaarder door net als in de heenmatch – de eerste wedstrijd onder Storck – Cercle met 3-0 te kloppen.

Groen-zwart blijft rode lantaarn, op drie punten van Waasland-Beveren. Voor het ingaan van de winterstop wacht de Bruggelingen nog twee West-Vlaamse derby’s, tegen Zulte-Waregem en op KV Kortrijk.

(ACR)

Cercle Brugge : Hassen, Panzo, Ueda, Dabila, Donsah (69′ Hoggas), Biancone, Dekuyper (30′ Foster), Peeters, Coulibaly, Somers, Hazard (58′ Gory).

Doelpunten : 8′ Bruno 1-0, 51′ Gholizadeh 2-0, 88′ Fall 3-0.

Gele kaarten: 29′ Somers.