Cercle Brugge in rouw na overlijden ‘Loontje’, de chouchou van alle supporters

© (Foto MM)
Redactie KW

Voor de tweede keer op korte tijd is Cercle Brugge getroffen door het overlijden van een bekend gezicht. ‘Loontje’ (89) was bij alle supporters bekend. Assistent fysiek trainer Kenny Lalande overleed eind vorig jaar al onverwacht.

Leona De Byser, alom bekend bij alle supporters als ‘Loontje’, overleed 9 januari op 89-jarige leeftijd. ‘Loontje’ maakte 19 jaar deel uit van het bestuur van de supportersfederatie. “Haar bekendheid verwierf ze voornamelijk als busverantwoordelijke voor de supportersbus op verplaatsing. Ondanks haar reeds wat gevorderde leeftijd was ze zeer geliefd bij de jongere supporters op de bus”, klinkt het bij de vereniging.

“Ze wist er op haar manier de tucht in te houden, maar ook de nodige ambiance te brengen. Met het heengaan van Loontje is alweer een stukje Cercle geschiedenis geworden. Cercle Brugge wil dan ook haar blijken van diep medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Leona.” De uitvaartplechtigheid van ‘Loontje’ vindt komende dinsdag 15 januari plaats in intieme kring.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier