Cercle Brugge heeft eigen technisch directeur

© Cercle Brugge
Redactie KW

Groen-zwart stelt de Mexicaan Carlos Avina Ibarrola voor als technisch directeur. Hij zal verantwoordelijk worden voor de dagelijkse sportieve werking.

Tot op heden wordt de functie binnen Cercle Brugge waargenomen door de Engelsman Paul Mitchell die dit combineert met eenzelfde taak binnen AS Monaco.

Zijn werk bij Cercle wordt dus zo spoedig mogelijk overgenomen door Ibarrola, zij het in verder overleg met Mitchell. Op dit moment verblijft Carlos Avina Ibarrola nog in Mexico. Van zodra de coronamaatregelen het toelaten zal hij zo snel mogelijk naar ons land reizen en zich bij Cercle Brugge vervoegen.

Groeien met Cercle

De 29-jarige Ibarrola was de voorbije jaren actief voor de Mexicaanse topploeg Club América. Hij fungeerde er als Director of Football Development and Player Recruitment en was er onder meer verantwoordelijk voor het structureren van de sportieve gang van zaken voor zowel de A-kern en de jeugdwerking.

“Ik ben enorm opgetogen en dankbaar om deel te kunnen worden van zo’n ambitieus project binnen Cercle”, zegt Ibarrola. “Het zal belangrijk zijn om vanaf het begin een goede basis op te bouwen om zo onze doelstellingen te kunnen bereiken. Ik kijk er naar uit om met Cercle te groeien en om mij samen met de spelers, de coach en de technische staf, hiervoor te geven.”

Belangrijke investering

Ceo Oleg Petrov reageerde tevens via de website van groen-zwart. “De komst van Carlos is opnieuw een belangrijke investering in de langetermijnontwikkelingsstrategie van Cercle Brugge. Hij brengt een schat aan ervaring mee in het management van performance departementen en binnen het technische aspect van een voetbalploeg.”

“Zijn kwaliteiten in het creëren van inzichten en filosofieën bij een van de grootste teams in Zuid-Amerika toont een duidelijke en consistente wil om de juiste groei-, ontwikkelings- en succescultuur te creëren. We kijken er naar uit om Carlos hierbij te ondersteunen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier