Cercle Brugge heeft een nieuwe fysiekcoach

© (Foto ACR)
Redactie KW

De 27-jarige Engelsman Eddie Lattimore maakt de technische staf compleet.

Hij was reeds aangekondigd, maar nu is het officieel. Eddie Lattimore is de nieuwe fysiektrainer van Cercle Brugge. Die taak werd tot eind vorig seizoen waargenomen door Alexander Storck, maar die trok samen met zijn vader Bernd Storck naar Slovakije.

Lattimore werkte eerder al samen met hoofdcoach Paul Clement en assistent-trainer Nigel Gibbs in Swansea en Reading. Daarvoor was hij bij de U23 van Tottenham Hotspur actief, alsook als stagiair in de eerste ploeg onder Mauricio Pochettino.

Lattimore, die opgroeide in de buurt van Peterborough, was een schooljongen-speler bij Boston United, maar zijn hoop op een speelcarrière werd ondermijnd door knieproblemen. Vervolgens studeerde hij sportwetenschappen aan de Loughborough University voordat hij een Master ging doen. Er volgde een stage in de academie van Peterborough United voordat hij naar Spurs verhuisde.

Met de komst van Lattimore is de technische staf van groen-zwart nu compleet, met hoofdtrainer Paul Clement en assistent-trainer Nigel Gibbs en keepertrainer Dany Verlinden. Alsook Jimmy De Wulf en Wouter Artz die instaan voor de beloften en die nauwer zullen worden betrokken bij de A-kern.

Ondertussen werkt Cercle aan de spelerskern voor komend seizoen. Een terugkeer van Giulian Biancone van AS Monaco behoort tot de mogelijkheden, maar ook de Zuid-Afrikaanse spits Lyle Foster wordt genoemd om vanuit Monaco terug bij de groep in Brugge aan te sluiten. Andere namen van ASM die tot de mogelijkheid behoren om aan Cercle uitgeleend te worden zijn: Anthony Musaba, Enzo Millot, Arthur Zagré, Eliot Matazo, Chrislain Matisma en de Russische doelman Anton Mitryushkin. Zij waren allen vorige vrijdag met AS Monaco te gast in Brugge toen er tegen Cercle een oefenmatch werd gewonnen met 0-2.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier