Cercle Brugge heeft een bijkomende spits te pakken

Cercle heeft een nieuwe spits aangetrokken. © Cerclebrugge.be
Redactie KW

Daniel Rodrigo de Oliveira tekent bij de Vereniging tot juni 2018.

De 30-jarige Oliveira kwam in 2007 naar ons land, waar hij eerst twee weken stage liep bij AA Gent en vervolgens een maand bij Racing Waregem. Maar de financiële middelen waren voor die club ontoereikend. Ondertussen is de spits wel een begrip in de lagere Belgische divisies. Hij maakte furore bij VW Hamme, Sint-Niklaas, Rupel Boom, WS Brussels en Eendracht Aalst en beleefde tussenin minder gelukte avontuurtjes bij Metalurh Donetsk (Oekraïne) en FC Ettifaq in Saoudi-Arabië. Ook bij SK Deinze was zijn passage niet meteen succesvol. Hij scoorde daar twee keer in negentien competitiewedstrijden.

De Oliviera, die bij Cercle als vleugelspits zal worden uitgespeeld, krijgt tien als rugnummer. De eerder aangetrokken Xavier Luissint van KV Oostende heeft het nummer 2.

Winterstage in Cyprus

Cercle Brugge trekt woensdagmorgen voor een week op winterstage naar Limassol in Cyprus. Er hebben daar twee oefenwedstrijden plaats: zaterdag 9 januari om 15 uur tegen het plaatselijke Aris en maandag 11 januari om 15 uur tegen Ermis Aradippou. Dat zijn twee ploegen uit de Cypriotische eerste divisie.

Maar eerst is er maandagavond nog de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van groen-zwart. Daar zal Frans Schotte dus kunnen uitpakken met heuglijk nieuws.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier