Cercle Brugge haalt Nederlander van bij AS Monaco in huis

© belga
Redactie KW

Anthony Musaba is de volgende in het rijtje jonge spelers die Monaco verhuurt aan Cercle Brugge. De achttienjarige Nederlandse aanvaller brak vorig seizoen door bij NEC, in de Nederlandse tweede klasse, en ondertekende vervolgens een vijfjarige overeenkomst in het prinsdom.

Anthony Musaba, geboren in het Nederlandse Nijmegen, genoot er bij het plaatselijke NEC/ FC Oss zijn jeugdopleiding en trok dan voor vier seizoenen naar Vitesse. In 2018 keerde hij terug naar NEC. De Nederlander ondertekende een tweetal maanden terug een contract bij AS Monaco voor vijf seizoenen, en nu gaat de talentvolle aanvaller dit seizoen ervaring opdoen bij Cercle Brugge. Vorig seizoen kwam Musaba uit voor het Nederlandse NEC Nijmegen in de tweede klasse. Tijdens 25 wedstrijden scoorde hij 7 keer en leverde hij vijf assists af.

“Met de komst van Anthony Musaba krijgt onze kern een echte kwaliteitsinjectie“, vindt voorzitter Vincent Goemaere. “Hij is een polyvalente, aanvallende speler die het voorbije seizoen in Nederland vaak beslissend was voor zijn team. Zijn komst is een echte versterking voor ons team.”

Interesse van topclubs

Musaba hoopte bij NEC vorig seizoen een mooie transfer te kunnen afdwingen. Topclubs uit Duitsland, Italië en Spanje klopten de voorbij maanden aan bij NEC om Musaba in huis te halen. Hij ging zelfs op bezoek met zijn familie bij Borussia Dortmund. Samen met zijn familie, zijn zaakwaarnemer koos hij uiteindelijk voor AS Monaco en nu gaat hij dus bij Cercle aan de slag. Hij heeft nog een tweelingbroer, Richie Musaba, die bij Vitesse actief is. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier