Cercle Brugge haalt Kortrijkse prijsschutter

Idriss Saadi was in het verleden nog actief bij KV Kortrijk. © belga
Redactie KW

Idriss Saadi komt over van het Franse Straatsburg en speelde daarvoor bij KV Kortrijk waar hij zestien keer scoorde.

Hiermee werd hij in het seizoen 2016-2017 topschutter van de club. Saadi werd toen uitgeleend door Cardiff City. Zijn vele goals leverden hem een contract voor vier jaar op aan RC Strasbourg in de Franse Ligue 1. Daar kwam hij in zijn eerste seizoen in 27 wedstrijden vier keer tot scoren. in de vorige competitie kwam Saadi weinig aan spelen toe omwille van een knieblessure waaraan hij twee keer werd geopereerd. Nu wil hij de draad weer oppikken en keert hij hiervoor naar de Belgische hoogste klasse terug. Cercle Brugge leent de 27-jarige spits tot eind dit seizoen.

Voordat hij voor KV Kortrijk en Cardiff City voetbalde speelde Saadi bij Clermont, Ajaccio, Reims en Saint-Etienne waar hij ook een groot deel van zijn jeugdopleiding had. Hij is tevens Frans jeugdinternational, maar koos in 2017 voor de nationale ploeg van Algerije.

Sportief directeur François Vitali:“We zijn zeer blij met de komst van Idriss Saadi. Idriss is een speler die over een stevige portie ervaring beschikt. Voornamelijk in zijn passage bij KV Kortrijk liet hij zijn kwaliteiten als aanvaller zien. De komst van Saadi kadert voort in het bouwen van een nieuwe ploeg voor het seizoen 2019-2020 en bevestigt de groen-zwarte ambities in deze nieuwe competitie.”

Nieuwe verdediger

Cercle Brugge haalt Kortrijkse prijsschutter
© Getty Images

Cercle Brugge was echter nog niet voldaan. De Vereniging stelde vrijdag ook verdediger Julien Serrano voor. De 21-jarige linksachter, geboren in het zuiden van Frankrijk, wordt geleend bij AS Monaco tot het einde van dit seizoen. Serrano komt al sedert 2013 voor AS Monaco uit. Na het doorlopen van de jeugdreeksen en het ondertekenen van zijn eerste profcontract kwam hij vorig seizoen elf keer uit voor de A-ploeg. Cercle wordt voor hem nu zijn eerste buitenlandse ervaring.

(ACR)