Cercle Brugge grijpt eindelijk nog eens naar winst

© belga

Groen-zwart wint op Moeskroen met 2-3. De eerste drie punten in Play-Off 2 en winst voor Cercle was van 16 december geleden.

Zowel Moeskroen als Cercle Brugge gingen op derde speeldag in Play-Off 2 op zoek naar de eerste winst. Taravel werd tegen Zulte-Waregem geblesseerd vervangen en was nog niet fit. Hij werd centraal achterin vervangen door Ueda. Voorin kreeg Gakpé de voorkeur op Bruno, maar die mocht toch aan de match beginnen omdat Traoré zich tijdens de opwarming blesseerde.

Bij de thuisploeg geen Awoniyi, Benson of Leye en ook geen Amallah die al met een transfer in zijn hoofd zit. De eerste helft stelde niet veel voor. In een kansarme eerste helft was Moeskroen het meest dominant, maar kon dat niet echt in doelrijpe kansen omzetten. Cercle hield het vooral op verdedigen en brak enkele keren, zij het ongevaarlijk, uit. Er zat hiervoor teveel afval in hun spel. Kortom het was een eerste helft om zo vlug mogelijk te vergeten.

Bij het begin van de tweede helft hield doelman Butez de jongste Hazard van een doelpunt. Aan de overzijde was er een handspel van Bongiovanni en strafschop voor de thuisploeg. Bakic zette zich achter de bal en Nardi koos de goede hoek en hield Cercle zo op 0-0. Zij het echter niet voor lang. Pierrot zocht een een-twee op met Bakic, miste half zijn schot maar zag de bal toch in doel verdwijnen. Cercle gaf niet op en Bongiovanni trapte eerst in het zijnet en daarna op de lat. Ook Bruno kwam iets te laat om de bal te beroeren.

Wat er zat aan te komen kwam er op het uur. Delacourt knikte een vrije schop van Mercier op Butez, maar de revelatie van Moeskroen loste de bal en Bruno kon er zijn voet tegen zetten. De goal kwam wel op naam van Delacourt.

De doelman van Les Hurlus ging vijf minuten later opnieuw in de fout op een kopbal van Ueda. Moeskroen was tot dan baas in de wedstrijd, maar kwam in een korte periode op achterstand. Tien minuten voor tijd mikte Bruno nog op de doelman van Moeskroen, maar kon hem even later op strafschop toch verschalken. Marega werd onderuit gehaald door Kuzmanovic en Bruno, met zijn tiende dit seizoen, zette de elfmeter om.

Cercle leek met die 1-3 de schaapjes op het droge te hebben, maar Kuzmanovic maakte zijn fout van even voordien goed en bracht Moeskroen zo in de slotfase opnieuw in de match. Het bleef 2-3 en zo ging Cercle na een lange tijd met drie punten aan de haal. Een opsteker voor trainer Guyot en zijn team dat zaterdag Waasland-Beveren ontvangt. Cercle staat nu derde in het klassement op vijf punten van de leiders KV Kortrijk en Union.

(ACR)

Excel Moeskroen- Cercle Brugge 2-3.

Doelpunten: 53′ Pierrot 0-1, 61′ Delacourt 1-1, 65′ Ueda 1-2, 83′ Bruno (pen.), 88′ Kuzmanovic 2-3.

Cercle Brugge: Nardi, Vitinho, Ueda, Delacourt, Palun, Marega, Traoré, Mercier, Bongiovanni (90′ Lambot), Hazard (79′ Alioui) , Gakpé (65′ Tormin).

Gele kaarten: 2′ Delacourt, 28′ Palun.