Malinwa speelde niet meteen zijn beste eerste helft sinds maanden. De promovendus kwam op achterstand en zette vanaf een uur voetballen de scheve situatie toch nog recht. Mechelen komt zo met een tien op twaalf naast leider Club Brugge.

Cercle Brugge trok op de vierde speeldag naar KV Mechelen zonder de geblesseerden De Belder, Omolo, Taravel en Vitinho. Kanté werd niet geselecteerd. In de basiself keerde Mboula terug uit schorsing en mocht Omeonga starten. Hoggas zat op de bank. Cercle bleef het eerste halfuur goed in blok voetballen en kwam maar zelden in moeilijkheden. Meer zelfs, groen-zwart kwam voor de derde opeenvolgende keer in dit prille seizoen op voorsprong. Na bijna een halfuur mocht Peeters een hoekschop trappen. Dabila klom als een centrale verdediger het hoogst en kopte overhoeks in doel. Vlak voor rust werd bij de thuisploeg de geblesseerde Bijker vervangen door Vanlerberghe, terug van Club Brugge, en dat zorgde dat er in de tweede helft meer dreiging kwam van de thuisploeg. Ook via een zeer bedrijvige Storm, ook al ex-Club en een speler waar Cercle-trainer Mercadal vooraf voor vreesde.

De Camargo was na de rust een eerste keer dicht bij de gelijkmaker. De 1-1 kwam er kort nadien wel via Togui. Een hoekschop kwam op zijn voet terecht en met een vluchtschot gaf hij Badiashile het nakijken. Met het thuispubliek als steun bleef de 2-1 niet lang uit. Vijf minuten later was er een duwfout van Serrano op Swinkels. Opnieuw na een hoekschop. De VAR werd erbij gehaald en na lang beraadslagen werd naar de stip gewezen. Storm zette de strafschop feilloos om. Opnieuw was er voor Cercle een ommekeer. Mechelen kwam niet meer in moeilijkheden, ook niet toen Saadi een een-twee met Mboula niet kon verzilveren en Peeters zijn schot via de doelman in hoekschop zag gaan.

De goal viel in het slot wel langs de andere zijde via De Camargo, al had hij hiervoor wel de medewerking van Biancone.

Cercle dat deze wedstrijd omwille van het dossier Propere Handen onder voorbehoud speelde, blijft laatste met een nul op twaalf. Als men een crisis wil vermijden, doet men er best aan om op de volgende speeldag de zespuntenmatch tegen Waasland-Beveren te winnen. Een overwinning van groen-zwart dateert reeds van halfweg april, tegen diezelfde fusieclub toen. Ondertussen kan men uitkijken naar de meer dan nodige versterking. Bij nieuwkomer Godfred Donsah blijft het wachten op de nodige documenten. Ondertussen zouden er ook vergaande gesprekken zijn met Alimani Gory van Le Havre.

(ACR)

Cercle: Badiashile; Biancone, Dabila (86' Fiore), Ueda, Serrano; Omeonga (75' Balikwisha), Kouamé, Peeters; Mboula (84' Bongiovanni), Saadi, Hazard

Doelpunten: 24' Dabila 0-1, 60' Togui Mei 1-1, 67' Storm 2-1 (pen.), 83' De Camargo 3-1.

Gele kaarten: 34' Omeonga, 67' Serrano, 69' Dabila, 79' Hazard.

(AC)

Malinwa speelde niet meteen zijn beste eerste helft sinds maanden. De promovendus kwam op achterstand en zette vanaf een uur voetballen de scheve situatie toch nog recht. Mechelen komt zo met een tien op twaalf naast leider Club Brugge.Cercle Brugge trok op de vierde speeldag naar KV Mechelen zonder de geblesseerden De Belder, Omolo, Taravel en Vitinho. Kanté werd niet geselecteerd. In de basiself keerde Mboula terug uit schorsing en mocht Omeonga starten. Hoggas zat op de bank. Cercle bleef het eerste halfuur goed in blok voetballen en kwam maar zelden in moeilijkheden. Meer zelfs, groen-zwart kwam voor de derde opeenvolgende keer in dit prille seizoen op voorsprong. Na bijna een halfuur mocht Peeters een hoekschop trappen. Dabila klom als een centrale verdediger het hoogst en kopte overhoeks in doel. Vlak voor rust werd bij de thuisploeg de geblesseerde Bijker vervangen door Vanlerberghe, terug van Club Brugge, en dat zorgde dat er in de tweede helft meer dreiging kwam van de thuisploeg. Ook via een zeer bedrijvige Storm, ook al ex-Club en een speler waar Cercle-trainer Mercadal vooraf voor vreesde.De Camargo was na de rust een eerste keer dicht bij de gelijkmaker. De 1-1 kwam er kort nadien wel via Togui. Een hoekschop kwam op zijn voet terecht en met een vluchtschot gaf hij Badiashile het nakijken. Met het thuispubliek als steun bleef de 2-1 niet lang uit. Vijf minuten later was er een duwfout van Serrano op Swinkels. Opnieuw na een hoekschop. De VAR werd erbij gehaald en na lang beraadslagen werd naar de stip gewezen. Storm zette de strafschop feilloos om. Opnieuw was er voor Cercle een ommekeer. Mechelen kwam niet meer in moeilijkheden, ook niet toen Saadi een een-twee met Mboula niet kon verzilveren en Peeters zijn schot via de doelman in hoekschop zag gaan.De goal viel in het slot wel langs de andere zijde via De Camargo, al had hij hiervoor wel de medewerking van Biancone.Cercle dat deze wedstrijd omwille van het dossier Propere Handen onder voorbehoud speelde, blijft laatste met een nul op twaalf. Als men een crisis wil vermijden, doet men er best aan om op de volgende speeldag de zespuntenmatch tegen Waasland-Beveren te winnen. Een overwinning van groen-zwart dateert reeds van halfweg april, tegen diezelfde fusieclub toen. Ondertussen kan men uitkijken naar de meer dan nodige versterking. Bij nieuwkomer Godfred Donsah blijft het wachten op de nodige documenten. Ondertussen zouden er ook vergaande gesprekken zijn met Alimani Gory van Le Havre. (ACR)(AC)