Cercle Brugge geeft opnieuw een voorsprong prijs

© (Foto BELGA)

Groen-zwart verliest met 2-1 bij Waasland-Beveren.

Met nog drie speeldagen te gaan in groep B van Play-off 2 stond er op de Freethiel niets meer op het spel. Cercle-trainer Jeunechamps liet doelman Nardi aan de kant en zo mocht Van Damme zijn eerste speelminuten in deze competitie meepikken. Centraal achterin kwam Ueda in de plaats van Taravel.

De aanvangsfase was voor de thuisploeg met een zeer bedrijvige Boljevic. Het was echter Bruno die voor Cercle een eerste keer in stelling werd gebracht, maar hij vond Swolfs op zijn weg. Kort daarna kwam de keeper van de fusieclub opnieuw in actie op een poging van De Belder. Op het halfuur was er een uitstekende kans voor Waasland-Beveren. Een prima voorzet van Boljevic werd aan de tweede paal door Forte gemist.

Het bleef wachten op het eerste doelpunt en dat kwam er ook. De Belder kreeg een duw in de rug bij een kopduel. De vrije trap die daarop volgde werd door Mercier naast Swolfs in de hoek gekruld. Boljevic kon bij de thuisploeg nog Forte en Vanzo bedienen, maar het bleef bij 0-1 aan de rust.

In de tweede helft ging Waasland-Beveren verder op zoek naar de gelijkmaker, met vooral voorzetten van Schryvers. Een mooie poging van Vanzo werd door Van Damme uit de hoek geranseld. De gelijkmaker kon niet meer uitblijven en die kwam er ook, op opnieuw een stilstaande fase. Vanzo mikte een vrije trap naar de verste paal, de Cercle-defensie liet de bal gaan en zag het ding in doel verdwijnen. Deze goal gaf de thuisploeg moed om voluit voor de drie punten te gaan. Het was overigens de ingevallen Badibanga die hiervoor zorgde. Hij stond amper twee minuten op het veld en liet Van Damme met een haarfijn schot het nakijken.

Bij Cercle kwam Alioui nog in de plaats van Bruno, maar ook hij kon maar weinig meer aanvangen. Het bleef bij 2-1. Ook onder Jeunechamps blijft Cercle zoeken. Het kon ook opnieuw de nul niet houden. Een eerherstel kan er misschien dinsdag komen tegen Moeskroen, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor groen-zwart.