Cercle Brugge en Zulte Waregem houden elkaar in evenwicht

© belga

In de absolute slotfase wordt in de West-Vlaamse derby nog twee keer gescoord. Het leverde echter geen winnaar op.

Het was een wedstrijd die in het Jan Breydelstadion door bitter weinig supporters werd bijgewoond. Uit protest bleven de sfeergroepen van achter het doel bij de thuisploeg thuis, maar ook veel andere voetbalfans wilden om de een of andere reden dit soort wedstrijden in Play-Off 2 niet bijwonen.

Bij Cercle begonnen op een na dezelfde spelers als in Brussel tegen Union. Enkel Gakpé werd voorin vervangen door Bongiovanni. Opvallend: de vereniging wil werk maken van de jeugd, er zat echter geen enkele eigen jeugdspeler in de kern.

Franky Dury liet al verstaan geen werk te maken van Play-off 2 en roteerde met maar liefst zeven spelers in vergelijking met de vorige match tegen Waasland-Beveren. Topschutter Harbaoui bleef op de bank, net als doelman Bossut. Die werd vervangen door de Duitser Bansen, de derde keeper bij SVZW.

Cercle gretig

Cercle begon meteen gretig aan de match. Bruno randje buitenspel, kapte naar binnen en trapte met links op de dwarsligger. Even later opnieuw Bruno op een doorspeelpas van Mercier, maar dit keer buitenspel.

Luttele minuten later werd opnieuw Bruno, dit keer langs de flank, gelanceerd. In het centrum werd Hazard van de sokken gelopen door De fauw en een vrije trap. Mercier nam plaats achter de bal en trapte de bal via de paal in doel. Cercle ging verder op zoek naar een dubbele score. Bongiovanni zag zijn bal naast gaan, die van Hazard week af in hoekschop.

Zulte Waregem komt opzetten

Iets voorbij halfweg kwam Zulte Waregem tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte. Een hoekschop werd aan de verste paal door de alleenstaande De fauw in doel geprikt. Deze goal gaf de goede start van groen-zwart duidelijk een deuk en de bezoekers vertrouwen.

Op een hoekschop, die er eigenlijk geen was, kon Zulte Waregem opnieuw scoren. Het was dit keer Pletinckx die de corner van Tardieu met een achterwaartse kopbal in doel bracht. Voor de rust trapte Hazard nog de bal in het zijnet en Marega over het doel. Zulte Waregem gevleid op voorsprong aan de rust.

Cercle erop en erover

Bij aanvang van de tweede helft koos Dury voor twee nieuwe namen: Harbaoui en De Pauw. Al was het wachten tot voorbij het uur op een doelkans, zij het van de thuisploeg. Tormin werd in de rug van de verdediging doorgestuurd, maar zijn schot werd door een been van Bansen gekeerd. Zulte-Waregem kreeg daarentegen voorin niets klaar. Bij Cercle dachten ze: laat ons dan ook maar eens scoren op hoekschop. Mercier mikte die op het hoofd van Delacourt en via Harbaoui in doel. 2-2. Meteen daarna had Gakpé de 3-2 aan de voet, maar Bansen kwam gepast uit zijn doel.

Scoren leek opnieuw een probleem voor de thuisploeg. Bruno mikte nipt naast. De wedstrijd lag meteen weer open, want ook Zulte Waregem kwam dreigen.

In de slotfase moest de VAR nog ingrijpen bij al of niet handspel van Heylen van Zulte Waregem. De scheidsrechter bekeek de beelden en oordeelde voor strafschop. Gakpé zette zich achter de elfmeter en stuurde Bansen de verkeerde kant uit: 3-2.

Harbaoui schenkt Zulte toch nog een punt

Er volgden nadien nog vier minuten toegevoegde tijd en dan heb je bij de bezoekers nog iemand als Harbaoui die zijn ploeg met zijn negentiende goal nog in extremis een punt bezorgde.

(ACR)

Cercle Brugge- Zulte-Waregem: 3-3.

Cercle Brugge: Nardi, Vitinho, Delacourt, Taravel (70′ Gakpé), Palun, Marega, Mercier, Traoré, Bongiovanni, Hazard (61′ Tormin), Bruno (80′ Alioui).

Zulte-Waregem: Bansen, De fauw, Heylen, Pletinckx, Walsh, Bongonda, Marcq, Bjordal, Tardieu (46′ Harbaoui), Soisalo (46′ De Pauw), Sylla (69′ Peeters).

Doelpunten: 13′ Mercier 1-0, 27′ De fauw 1-1, 37′ Pletinckx 1-2, 71′ Delacourt 2-2, 90′ Gakpé (pen.), 90+4′ Harbaoui 3-3.

Gele kaarten: 11′ De fauw, 46′ Harbaoui, 78′ Marega, 86′ De Pauw.